Kieli Valikko
Yksittäisen projektin johtaminen

Yksittäisen projektin johtaminen

Projektinjohtamisen tarkoituksena on saada aikaiseksi haluttu lopputulos sovitussa aikataulussa ja kustannusraamissa. Tämän lisäksi tulee ottaa huomioon myös projektin lopputuloksen tuottamat hyödyt. Niinpä nykyään puhutaan projektin tuotoksen lisäksi projektin hyödyistä.

Projektinjohtamiselle on luotu muutamia kansainvälisiä standardeja, kuten A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK Guide) sekä ISO 21500.

Sekä asioiden että ihmisten johtamista

Projektin suunnitteluun ja ohjaukseen käytetään kulloinkin sopivimpia projektinhallinnan menetelmiä. Ammattitaitoinen projektipäällikkö osaa valita niistä tarkoituksenmukaisimmat johtamaansa projektiin ja käyttää niistä saatua tietoa hyväkseen myös viestinnässä, niin projektiryhmän sisällä kuin esimerkiksi projektin ohjausryhmälle ja sidosryhmille.

Hallitsetko keskeisimmät projektin suunnittelun ja ohjauksen menetelmät? Testaa projektiosaamisesi tästä

Projektipäällikkö tarvitsee myös taitoa johtaa ihmisiä, sillä projektissa hän on projektitiiminsä johtaja. Tiimissä on erilaisia ihmisiä, jotka monessa tapauksessa myös edustavat eri kansalaisuuksia ja työskentelevät eri puolilla maailmaa. Onnistunut tiimityö vaatii selkeitä pelisääntöjä, kommunikointia, kannustamista ja palautteen antamista. Taitava ihmisten johtaja osaa hyödyntää ihmisten erilaisuudet ryhmän vahvuudeksi.

Oletko Toimija, Etsijä, Johdattaja vai Houkuttelija? Tee johtamistyylitesti tästä