Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

19.10.2018 12.05Valmennuspäivien vaikuttavuuden varmistaminen Mika Purola

Aikoinaan työssä suuressa teollisuusyrityksessä työn imu vei mukanaan. Tehtiin mielekästä, aidosti globaalia, jännittävää ja välillä myös maailmaa muuttavaa työtä. Porukka oli nuorta ja draivi kova. Tunteja ei laskettu. Kuin huomaamatta palaverien määrä lisääntyi, päivät venyivät ja hektinen tahti antoi illuusion, että olimme kaikki ratkaisevassa asemassa yrityksen menestyksen varmistamisessa. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


9.10.2018 7.30Projekti - uusi kilpailuetusi? Juuso Äikäs

Kuinka saada asiakas huomaamaan erilaisuutesi ja erinomaisuutesi? Siinäpä kysymys.
Useimmiten vastausta haetaan keskittämällä kehitys tuotteiden kiillottamiseen ja viilaamiseen huippuunsa. Kuitenkin asiakas ostovaiheessa ei näe eroja kilpailijoihisi verrattuna. Silloin kannattaa kiinnittää huomiota myös tuotteen epäsuoriin ominaisuuksiin, joista asiakkaalle voi olla paljonkin arvoa. Projektijohtamisesta voit rakentaa organisaatiollesi siis kilpailuedun.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


10.9.2018 12.29Projektiryhmä hoitaa hommat Mika Purola

Projektiryhmä koostuu ihmisistä, jotka tekevät varsinaisen projektityön ja aikaansaavat tuotokset. Projektiroolit -blogisarjan edellisissä kirjoituksissa on käsitelty tärkeitä rooleja: omistajaaohjausryhmän jäseniä ja projektipäällikköä. Tämä arvovaltainen joukkue ei kuitenkaan saisi siirrettyä tekemistä suunnitelmista käytäntöön ilman, että joku sen fyysisesti tekee. Ja mainittu joku on siis ihminen, asiantuntija.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


27.8.2018 12.26Pelko ei saa olla projektia ohjaava tekijä Teppo Nurminen

Ainakin suomalaiselle projektipäällikölle tulee usein yllätyksenä, että rehellinen, suoraselkäinen ja lahjomaton käytös on pitänyt oikein erikseen standardoida. Yrityksilläkin on tarkoitukseen usein omat Code of Conduct – säännöstönsä, jotka määrittelevät minimitason työntekijöiden etiikalle ja moraalille. Myös IPMA:n ICB 4.0 määrittelee rehellisyyden ja luotettavuuden projektipäällikön keskeisiksi kompetensseiksi, joten jotain hyvää ja tärkeää tällä kaikella on haettu.

Tämä teksti on ensimmäinen osa blogisarjasta, jossa käsitellään IPMA ICB 4.0. -standardissa kuvattuja ihmispätevyyksiä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


8.8.2018 14.39Ohjausryhmä luo edellytykset projektin onnistumiselle Vesa Ilama

Ohjausryhmän jäsenten tulee ymmärtää oma roolinsa – heidän vastuullaan on se, että projekti onnistuu liiketoiminnn näkökulmasta!

Tämä kirjoitus on osa projektirooleja käsittelevää sarjaa, jonka ensimmäinen osa käsitteli omistajuutta ja toinen osa projektipäällikön osaamista. Varoitus on tälläkin kertaa paikallaan: seuraa tiukkaa opetuksellista paatosta – mutta hyödyllistä sellaista, jos ohjausryhmän vastuut ja tehtävät ovat sinulle tai organisaatiossasi hämärän peitossa! 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


19.6.2018 9.33Johda investointiprojektin viestintää täsmennetysti Markku Aarni

Projektielämässä puhutaan kovasti, että viestintä ratkaisee onnistumisen. Tämä pitää paikkansa. Projekti onnistuu, jos kaikki tietävät mihin pyritään, mitä kunkin pitää tehdä, milloin jotain pitää tehdä ja jos muutoksia tarvitaan ja tehdään, kaikki pysyvät koko ajan samassa pelissä mukana. Projektiviestinnän keskeinen osa on projektin toteutukseen eri tavoin osallistuvien ja vaikuttavien välistä, monen suuntaista viestintää. Myös ulkoinen viestintä on usein tärkeää – ja työlästäkin – mutta senkin perusta on projektin sisäisessä toiminnassa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


5.6.2018 10.10Mitä projektipäällikkönä pitäisi osata? Johanna Leviäkangas

Sinut on valittu projektiin projektipäälliköksi. Mitä se nyt sitten käytännössä tarkoittaa?

Tämä kirjoitus on osa projektirooleja käsittelevää sarjaa, jonka ensimmäinen osa käsitteli omistajuutta. Varoitus on tälläkin kertaa paikallaan: seuraa tiukkaa opetuksellista paatosta – mutta hyödyllistä sellaista, jos projektipäällikön vastuut ja tehtävät ovat sinulle tai organisaatiossasi hämärän peitossa! 

Tarkastelen seuraavassa projektipäällikön roolia IPMA:n Individual Competence Baselinen (ICB) pohjalta.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


5.6.2018 7.45Jos haluat kehittyä – julkaise palautteesi Juuso Äikäs

Projekti-Instituutti on vuodesta 2011 tehnyt nk. avoimia valmennuksia, joihin kuka tahansa voi ilmoittautua nettisivuillamme. Vuonna 2014 päätimme kerätä palautteet suoraan julkiseen kanavaan. Se kannatti.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


22.5.2018 11.01Ammattilaisen opissa: Virtuaalifasilitoinnilla parempiin kokouksiin Virpi Elers

”Minkälaisia kokemuksia teillä on hyvästä tiimityöstä?” Odotan. Linjoilta ei kuulu puheen pihahdustakaan. Joku on unohtanut laittaa mikin hiljaiseksi ja hakkaa kuumeisesti näppäimistöään. Mietin, monikohan osallistuja lueskelee sähköpostejaan ja keskittyy tähän virtuaaliseen valmennukseen vain puolella korvalla. Toivon, että olisi joku tapa seurata, mitä kukin tämän istunnon ohella puuhailee.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


22.5.2018 9.42Mikä ihmeen "hanke"? Matti Haukka

Projektialan standardit eivät hanke-termiä tunne. Tuntuukin, että sitä käytetään ainakin kaikkien epäonnistuneiden projektien yhteydessä. Lisäksi se tuntuu joskus olevan ikään kuin oikeutus olla soveltamatta ammattimaista projektinjohtamista, ja siitähän tiedetään mihin se johtaa. Olisiko jo aika kokonaan luopua tämän termin käytöstä, ainakin korvaamassa termejä projekti ja ohjelma?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Seuraavat