Kieli Valikko
Projekti-Instituutin blogi

Projekti-Instituutin blogi

13.11.2017 14.53Miten syntyy vaikuttava valmennus? V-mallilla! Hanna Andersson

Valmennus on aina investointi monessa mielessä: sovitun hinnan sekä valmennukseen käytettävän työajan lisäksi jokainen osallistuja investoi siihen myös itsensä olemalla aktiivinen ja valmis kehittämään työtapojaan. Organisaatio panostaa mahdollistamalla uusien toimintatapojen ja ideoiden käytäntöön viemisen.


Miten sitten parhaiten varmistetaan, että investointi kannattaa? Miten valmennuksen vaikuttavuus voidaan todeta?Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


7.11.2017 7.00Lean mullistaa asiantuntijan työn Juuso Äikäs

Organisaation muuttaminen Leaniksi mullistaa asiantuntijan työn. Se selviää Sari Torkkolan kirjasta "Lean asiantuntijatyön johtamisessa".

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


2.11.2017 11.55Mitä vakuuttava Business case sisältää? Hanna Andersson

Projektin Business casen, eli liiketoimintatarkastelun, on tarkoitus osoittaa projektin toteuttamisesta päättävälle taholle ja/tai asiakkaalle, että projektiin on hyvä investoida. Business casen tulisi myös kuvata, miten projekti toteuttaa organisaation strategiaa, ja sisältää mittarit projektin onnistumiselle.


Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


26.9.2017 16.59Energia-alan murros: Yksittäisistä laitteista ja laitoksista ekosysteemiksi Markku Aarni

Kävin viime viikolla Saksassa opintomatkalla. Tutustuimme energiatuotannon, -jakelun ja -varastoinnin erilaisiin menetelmiin, joista osa oli jo käytössä, ja osa vielä tutkimuksen kohteena. Jotkut näkemistämme asioista taas oli vanhaa ja koettua, kuten n. 3000 megawatin ruskohiilivoimala. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


12.9.2017 10.05Totuutta vai toimintaharhaa Teppo Nurminen

Teppo Nurminen pohtii, mikä erottaa ketteryyden poukkoilemisesta ja salkkujohtamisen säntäilystä.

Alokasaikanani oli aliupseereilla välillä tapana huvitella heittämällä asianmukaisten komentojen sekaan huumorikomentoja kuten ”Sinne tänne poistu!” Me alokkaat olimme mielellämme vitsissä mukana, saimmehan kerrankin ihan luvan kanssa säntäillä minne vaan mieleen juolahti. Monenlaista kantoa ja kivenkoloa löytyi, mutta missään vaiheessa ei meille tullut mieleen kutsua tätä säntäilyä ketteryydeksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


12.9.2017 9.15Vinkit parempaan projektisuunnitteluun Hanna Andersson

Kun projekti on päätetty toteuttaa, alkaa projektin suunnitteluvaihe. Suunnitelman laatimiseen kannattaa satsata aikaa ja ajatusta, jotta kaikki oleellinen tulee otettua huomioon ja suunnitelmasta tulee realistinen. Tällöin projektin edellytykset onnistua ajallaan ja budjetin puitteissa ovat paremmat, korjausliikkeitä tarvitaan vähemmän, ja sinä pääset loistamaan ammattitaitoisena projektipäällikkönä!

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


29.8.2017 13.58Tunteina mitattua onnistumista Hanna Andersson

Toissa viikolla projektiväkeä, ja varmasti joitakuta muitakin, nauratti Pertti Jarlan tavanmukaisen oivaltava Fingerpori-strippi Helsingin Sanomissa. Siinä Heimo Vesa kirjaa – esimiehensä pyynnöstä – projektiin käyttämänsä ajan tunteina:


1) innostus ja odotus,

2) hämmennys ja ärtymys,

3) paniikki,

4) häpeä.


Minäkin hirnahdin, kun strippi kilahti työpaikan WhatsApp-viestiketjuun perjantai-iltana.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


17.8.2017 9.45Ketterän projektin projektisuunnitelma - Osa 1: Kaikki haluavat olla ketteriä, sillä kukapa haluaisi olla jäykkä? Annika Oinonen

”Voisitko kirjoittaa blogiin ketterän projektin projektisuunnitelmasta?” minulta kysyttiin. Kysymys juonsi siitä, että nykyään ketteryys on kaikkien huulilla – tai ellei vielä puheissa, niin ainakin mielessä. Yllättävää kyllä, vasta suhteellisen pieni osa organisaatioista kuitenkaan tietää, mistä ketterässä kehityksessä on käytännössä kyse ja on tehnyt tarvittavat rakenteelliset muutokset ketterän kehityksen mahdollistamiseksi. Selkeästi isompi joukko organisaatioita on vielä tilassa ”Meilläkin pitää ryhtyä tekemään kehitystä ketterästi nykyisen jäykästi (lue: projektina) tekemisen sijasta!” Kirjoitukseni onkin suunnattu lähinnä niille, joille ketteryys on vasta termi ilman toimintaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


20.6.2017 10.02Huomaatko omat kommunikointimokasi? Näin vältät niistä tyypillisimmät Hanna Andersson

Ontuva kommunikointi on yksi yleisimpiä syitä projektien ongelmiin ja epäonnistumisiin. Arjen kiireessä ei välttämättä malttaisi käyttää kommunikaatioon sen vaatimaa aikaa – kärjistetysti “hoidetaan hommat sovitusti ja ilmoitetaan puolin ja toisin, jos tulee ongelmia”. Tuo “sovitusti” jää kuitenkin helposti kuvitellun yhteisymmärryksen tasolle, ellei varmisteta, että asiat on ymmärretty samalla tavalla. Seurauksena tehdään päällekkäistä työtä tai jopa aivan vääriä asioita väärään aikaan. Korjausliikkeet turhauttavat kaikkia ja sotkevat aikatauluja. Selkeään viestintään olisi siis kannattanut panostaa alun alkaen.  

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


3.4.2017 7.56”Lean Management Office” (LMO) on uuden ajan Projektitoimisto (PMO) Matti Haukka

Millainen voisi olla uuden ajan PMO, joka olisi ohjaamassa organisaation tai liiketoiminnan uusiutumista, joka tapahtuu muutosohjelmien, kehitysprojektien, investointien, kehitysjonojen ja pienkehityksen avulla? Tälle kehitysasteelle päässyt PMO voisi saada nimekseen LMO (Lean Management Office).

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Seuraavat