Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

8.8.2018 14.39Ohjausryhmä luo edellytykset projektin onnistumiselle Vesa Ilama

Ohjausryhmän jäsenten tulee ymmärtää oma roolinsa – heidän vastuullaan on se, että projekti onnistuu!

Tämä kirjoitus on osa projektirooleja käsittelevää sarjaa, jonka ensimmäinen osa käsitteli omistajuutta ja toinen osa projektipäällikön osaamista. Varoitus on tälläkin kertaa paikallaan: seuraa tiukkaa opetuksellista paatosta – mutta hyödyllistä sellaista, jos ohjausryhmän vastuut ja tehtävät ovat sinulle tai organisaatiossasi hämärän peitossa! 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


19.6.2018 9.33Johda investointiprojektin viestintää täsmennetysti Markku Aarni

Projektielämässä puhutaan kovasti, että viestintä ratkaisee onnistumisen. Tämä pitää paikkansa. Projekti onnistuu, jos kaikki tietävät mihin pyritään, mitä kunkin pitää tehdä, milloin jotain pitää tehdä ja jos muutoksia tarvitaan ja tehdään, kaikki pysyvät koko ajan samassa pelissä mukana. Projektiviestinnän keskeinen osa on projektin toteutukseen eri tavoin osallistuvien ja vaikuttavien välistä, monen suuntaista viestintää. Myös ulkoinen viestintä on usein tärkeää – ja työlästäkin – mutta senkin perusta on projektin sisäisessä toiminnassa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


5.6.2018 10.10Mitä projektipäällikkönä pitäisi osata? Johanna Leviäkangas

Sinut on valittu projektiin projektipäälliköksi. Mitä se nyt sitten käytännössä tarkoittaa?

Tämä kirjoitus on osa projektirooleja käsittelevää sarjaa, jonka ensimmäinen osa käsitteli omistajuutta. Varoitus on tälläkin kertaa paikallaan: seuraa tiukkaa opetuksellista paatosta – mutta hyödyllistä sellaista, jos projektipäällikön vastuut ja tehtävät ovat sinulle tai organisaatiossasi hämärän peitossa! 

Tarkastelen seuraavassa projektipäällikön roolia IPMA:n Individual Competence Baselinen (ICB) pohjalta.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


5.6.2018 7.45Jos haluat kehittyä – julkaise palautteesi Juuso Äikäs

Projekti-Instituutti on vuodesta 2011 tehnyt nk. avoimia valmennuksia, joihin kuka tahansa voi ilmoittautua nettisivuillamme. Vuonna 2014 päätimme kerätä palautteet suoraan julkiseen kanavaan. Se kannatti.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


22.5.2018 11.01Ammattilaisen opissa: Virtuaalifasilitoinnilla parempiin kokouksiin Virpi Elers

”Minkälaisia kokemuksia teillä on hyvästä tiimityöstä?” Odotan. Linjoilta ei kuulu puheen pihahdustakaan. Joku on unohtanut laittaa mikin hiljaiseksi ja hakkaa kuumeisesti näppäimistöään. Mietin, monikohan osallistuja lueskelee sähköpostejaan ja keskittyy tähän virtuaaliseen valmennukseen vain puolella korvalla. Toivon, että olisi joku tapa seurata, mitä kukin tämän istunnon ohella puuhailee.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


22.5.2018 9.42Mikä ihmeen "hanke"? Matti Haukka

Projektialan standardit eivät hanke-termiä tunne. Tuntuukin, että sitä käytetään ainakin kaikkien epäonnistuneiden projektien yhteydessä. Lisäksi se tuntuu joskus olevan ikään kuin oikeutus olla soveltamatta ammattimaista projektinjohtamista, ja siitähän tiedetään mihin se johtaa. Olisiko jo aika kokonaan luopua tämän termin käytöstä, ainakin korvaamassa termejä projekti ja ohjelma?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


7.5.2018 12.52Omistaja on avainroolissa projektin onnistumiseksi Johanna Leviäkangas, Matti Haukka & Mia Petäinen

Projektikuvaukseen kenttään ”omistaja” pitäisi arpoa joku nimi. Mutta mitä omistajuus tarkoittaa?

Varoitus lukijalle: Nyt seuraa tiukkaa opetuksellista paatosta – mutta erittäin hyödyllistä sellaista, jos omistajarooli ja omistajan vastuut ovat organisaatiossanne hakusessa! 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


7.5.2018 8.39Projektinjohtaminen viidessä virkkeessä Mia Petäinen

Projekti on projekti, vaikka voissa paistaisi, on käytössä sitten ketterät tai perinteisemmät toteutusmallit. Esitän viisi universaalisti projektiin kuin projektiin pätevää totuutta:

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


24.4.2018 12.49PMI: Suurten murrosten aikana menestyjäorganisaatiot panostavat projektijohtamiseen Hanna Andersson

Project Management Institute eli PMI julkaisi alkukeväästä vuoden 2018 Pulse of the Profession -raporttinsa otsikolla Success in Disruptive Times: Expanding the value delivery landscape to address the high cost of low performance.

Raportti tarjoaa erittäin mielenkiintoisia näkymiä projektijohtamisen lähitulevaisuuteen, ja ennen kaikkea organisaatioiden ja projektityötä tekevien osaamisen kehittämiseen: kyse ei ole vain toimintaympäristön muutoksiin sopeutumisesta, vaan niiden hyödyntämisestä kilpailueduksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


24.4.2018 12.18Ihmisnäkökulmaa projektijohtamiseen Mika Purola

”Projektipäällikön kunnia-asia on palauttaa annetut resurssit vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin heidät sai.” Näin julistan valmennuksissa ja näen yleisössä hyväksyvää nyökyttelyä. Välillä aihe nousee listalle myös valmennuksen päätteeksi, kun osallistujat summaavat tärkeimpiä oivalluksiaan. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Seuraavat