Kieli Valikko
Projekti-Instituutin blogi

Projekti-Instituutin blogi

12.9.2017 10.05Totuutta vai toimintaharhaa Teppo Nurminen

Teppo Nurminen pohtii, mikä erottaa ketteryyden poukkoilemisesta ja salkkujohtamisen säntäilystä.

Alokasaikanani oli aliupseereilla välillä tapana huvitella heittämällä asianmukaisten komentojen sekaan huumorikomentoja kuten ”Sinne tänne poistu!” Me alokkaat olimme mielellämme vitsissä mukana, saimmehan kerrankin ihan luvan kanssa säntäillä minne vaan mieleen juolahti. Monenlaista kantoa ja kivenkoloa löytyi, mutta missään vaiheessa ei meille tullut mieleen kutsua tätä säntäilyä ketteryydeksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


12.9.2017 9.15Vinkit parempaan projektisuunnitteluun Hanna Andersson

Kun projekti on päätetty toteuttaa, alkaa projektin suunnitteluvaihe. Suunnitelman laatimiseen kannattaa satsata aikaa ja ajatusta, jotta kaikki oleellinen tulee otettua huomioon ja suunnitelmasta tulee realistinen. Tällöin projektin edellytykset onnistua ajallaan ja budjetin puitteissa ovat paremmat, korjausliikkeitä tarvitaan vähemmän, ja sinä pääset loistamaan ammattitaitoisena projektipäällikkönä!

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


29.8.2017 13.58Tunteina mitattua onnistumista Hanna Andersson

Toissa viikolla projektiväkeä, ja varmasti joitakuta muitakin, nauratti Pertti Jarlan tavanmukaisen oivaltava Fingerpori-strippi Helsingin Sanomissa. Siinä Heimo Vesa kirjaa – esimiehensä pyynnöstä – projektiin käyttämänsä ajan tunteina:


1) innostus ja odotus,

2) hämmennys ja ärtymys,

3) paniikki,

4) häpeä.


Minäkin hirnahdin, kun strippi kilahti työpaikan WhatsApp-viestiketjuun perjantai-iltana.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


17.8.2017 9.45Ketterän projektin projektisuunnitelma - Osa 1: Kaikki haluavat olla ketteriä, sillä kukapa haluaisi olla jäykkä? Annika Oinonen

”Voisitko kirjoittaa blogiin ketterän projektin projektisuunnitelmasta?” minulta kysyttiin. Kysymys juonsi siitä, että nykyään ketteryys on kaikkien huulilla – tai ellei vielä puheissa, niin ainakin mielessä. Yllättävää kyllä, vasta suhteellisen pieni osa organisaatioista kuitenkaan tietää, mistä ketterässä kehityksessä on käytännössä kyse ja on tehnyt tarvittavat rakenteelliset muutokset ketterän kehityksen mahdollistamiseksi. Selkeästi isompi joukko organisaatioita on vielä tilassa ”Meilläkin pitää ryhtyä tekemään kehitystä ketterästi nykyisen jäykästi (lue: projektina) tekemisen sijasta!” Kirjoitukseni onkin suunnattu lähinnä niille, joille ketteryys on vasta termi ilman toimintaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


20.6.2017 10.02Huomaatko omat kommunikointimokasi? Näin vältät niistä tyypillisimmät

Ontuva kommunikointi on yksi yleisimpiä syitä projektien ongelmiin ja epäonnistumisiin. Arjen kiireessä ei välttämättä malttaisi käyttää kommunikaatioon sen vaatimaa aikaa – kärjistetysti “hoidetaan hommat sovitusti ja ilmoitetaan puolin ja toisin, jos tulee ongelmia”. Tuo “sovitusti” jää kuitenkin helposti kuvitellun yhteisymmärryksen tasolle, ellei varmisteta, että asiat on ymmärretty samalla tavalla. Seurauksena tehdään päällekkäistä työtä tai jopa aivan vääriä asioita väärään aikaan. Korjausliikkeet turhauttavat kaikkia ja sotkevat aikatauluja. Selkeään viestintään olisi siis kannattanut panostaa alun alkaen.  

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


3.4.2017 7.56”Lean Management Office” (LMO) on uuden ajan Projektitoimisto (PMO) Matti Haukka

Millainen voisi olla uuden ajan PMO, joka olisi ohjaamassa organisaation tai liiketoiminnan uusiutumista, joka tapahtuu muutosohjelmien, kehitysprojektien, investointien, kehitysjonojen ja pienkehityksen avulla? Tälle kehitysasteelle päässyt PMO voisi saada nimekseen LMO (Lean Management Office).

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


15.3.2017 4.37Tunne itsesi - määritä johtamistyylisi Juuso Äikäs

Projektiammattilainen on usein johtamassa henkilöitä joilla on aivan eri esimiehet. Niinpä projektipäälliköllä pitääkin olla kyky rakentaa luottamusta, motivoida, neuvotella ja antaa palautetta rakentavasti, jotta hän saisi auktorisoitua itsensä muiden projektiin osallistujien silmissä.
Projekti-Instituutti on luonut yksinkertaisen ja nopean tavan kurkistaa omaan johtamistyyliin kartoitustyökalun avulla.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


28.2.2017 8.28Kuuntelisinko konsulttia? Annika Oinonen

Projekti. Helppo homma? Päätetään vain minkälainen rakennus, tietojärjestelmä tai tuote halutaan saada aikaiseksi ja nimetään kannuksensa ansainnut työntekijä projektipäälliköksi vastaamaan tuloksesta? Väärin, väärin ja väärin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


15.2.2017 12.17Projektipäällikön mentoroinnille ja coachingtaidoille on tilausta Raija Heimonen & Tuula Nurmiluoto

Projektiyhdistyksen tekemän kyselytutkimuksen 2016 mukaan projektien johtamistaidon merkitys kasvaa tulevaisuudessa entisestään. Johtamisen fokus on siinä, miten odotettu ja sovittu tulos saadaan toteutettua asiakkaalle. 

Projekteissa on monenlaisia työkaluja ja menetelmiä, joilla saadaan asiat ruotuun. Ihmisten kanssa excelit eivät toimi kovin hyvin. Ne palvelevat milestoneina, mutta ihminen tarvitsee ääntä, sanoja ja niiden merkityksiä. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


1.2.2017 9.47Mikä infraprojekteissa mättää? - Osa 3 Matti Haukka

Mikä onkaan lopullisen onnistumisen mittari suurissa infraprojekteissa? Onko se kustannus, aikataulu vai lopputuloksen vastaavuus vaatimuksiin? Ei, kyllä se on siitä saatavat hyödyt ja vaikuttavuus sillä aikajänteellä, mikä tarkasteluun on kulloinkin toteuttavan organisaation visioiden ja strategian näkökulmasta otettu.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Seuraavat