Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

18.10.2012 10.25

IPMA käyttäytymispätevyydet – osa 7 Luovuus

Rita Murray

Mitä sinulle tulee mieleen, kun ajattelet todella luovaa ihmistä? Veikkaisin, että moni ajattelee jotain tunnettua taiteilijaa. Vikkelästi liitämme luovuuden ensisijaisesti niihin ihmisiin, jotka toimivat ”virallisissa” luovissa ammateissa: kuvataiteilija, teatteriohjaaja, näyttelijä, kirjailija…

Luovuus on ennen kaikkea kuitenkin kyky ajatella ja toimiaomalaatuisilla ja mielikuvituksellisilla tavoilla. Luovuus on kyky nähdä asiat uudesta näkökulmasta ja taitoa yhdistellä niitä eri tavalla. Luovuuden voi ymmärtää myös laajemmin: se ei ole pelkkää loistavan ennenkuulumattoman innovaation oivaltamista tai uuden idean syttymistä vaan myös sen toteuttamista. Idea syntyy hetkessä, mutta toteutus voi olla pitkä prosessi.

Walt Disney on erinomainen esimerkki tästä luovuuden laajemmasta käsitteestä.

Hänen luovuudestaan voidaan hahmottaa eri rooleja: Unelmoija (The Dreamer), Realisti/toteuttaja (The Realist) ja Kriitikko (The Spoiler). Unelmoija edustaa rajatonta luovuutta ja kysyy:”Jos meillä ei olisi minkäänlaisia rajoituksia, mitä haluaisimme tehdä seuraavaksi?” Realisti on pragmaatikko ja kysyy: ”Miten saamme tämän käytännössä tehtyä/toimimaan?” Kriitikko tsekkaa, haastaa, kyseenalaistaa: ”Tässä on jotain pielessä. Mikä ei nyt toimi?”

Huomaa järjestys: Disney ei päästänyt kriitikkoa liian aikaisin kehiin. Unelmat ja suuret suunnitelmat on niin helppo kritisoida kuoliaaksi. Oletko kenties joskus itse tehnyt niin. Saanut loistavan tuotekehitysidean ja teilannut sen samantien…

Jokainen on luova omalla tavallaan ja uskon vahvasti, että jopa erittäin luova silloin kun on kaikkein omimmillaan. Projektin tekninen asiantuntija on usein suoranainen ”tsiinius” ongelmanratkaisijana. Kulttuurisesti ja viestinnältään luova oivaltaa salamannopeasti, miten toimia sillanrakentajana ihmisten välillä ja taitava kokki yhdistelee ennakkoluulottomasti raaka-aineita ja luo uutta sillä tavoin. Jokainen siis luo!

Projektipäällikkö käyttää asiantuntijoidensa ja projektiryhmänsäkollektiivista luovuutta projektin hyväksi. Ryhmädynamiikkkaasettaa kuitenkin omat haasteensa. Kaikkihan tunnemme sanonnan ”ryhmässä tyhmyys tiivistyy”, joka kertoo eräästä ilmiöstä ryhmissä: ajatuksillamme on taipumus muuttua samankaltaisiksi. Projektiryhmässä, jossa on liian monta samankaltaista koulutustaustaa tai kenties tehty töitä yhdessä todella pitkään, syntyy ilmiö groupthink, luovuutta ehkäisevä konsensusilmiö.

Näin huippuosaajista yhteen koottu projektiryhmä ei välttämättä olekaan joustava ja innovatiivinen. Myös liian hyvä toimialatuntemus voi jopa tuottaa jäykkyyttä ja urautuneita tapoja toimintaan. Projektipäällikön on hyvä tiedostaa tämä.

Todella luovassa projektiryhmässä on runsaasti eri substanssiosaamisen ja persoonallisuuksiin, tempperamentteihin ja ajattelutapoihin liittyvää monipuolisuutta.

Projektipäällikkö johtajana arvostaa usein ensijaisesti rationaalista ja järkiperäistä toimintaa ja perustaa päätöksensä faktoihin eli käytännössä menneisyyden tietoon.

Luovuus vaatii joustavuutta, joten projektipäällikön haasteena saattaakin olla, miten säilyttää ”joustava” mieli, uteliaisuus ja valmius tehdä asiat ihan toisin sittenkin…

Projekti on lisäksi eräs yhteistyön tekemisen tapa, jossa noudatetaan tiettyjä ennalta sovittuja käytäntöjä, menetelmiä  ja työtapoja. Vaikka niistä pidetään kiinni, niin miten projektipäällikkö voi lisätä luovuutta omissa projekteissaan?

Projektipäällikkönä sinun kannattaa kannustaa ryhmääsi tuomaan ideoita, uusia ajatuksia, ristiriitaisia ja totutusta poikkeavia näkemyksiä, jotka voivat olla hyödyksi projektille ja tukevat onnistumista. Innostuneessa ryhmässä jäsenet ruokkivat ideoilla ja ajatuksilla toinen toisiaan ja projektiryhmä voi päästä luovuuden kierteeseen!

Kannattaa käyttää erilaisia ryhmätyömenetelmiä ja eri pienryhmiä ideoiden ja ratkaisujen löytämiseksi. Tärkeää ideointipalavereissa on se, ettei ideoita sensuroida – kaikki kelpaa hersyttelyvaiheessa!

Tutkija Roger Firestien on päätynyt siihen, että jotkut ihmiset ovat hyviä sisäisten ajatusten tuottajia, nk. in-thinking-ihmisiä, mutta huonoja ilmaisemaan ajatuksensa. Toiset taas nopeita ajatustensa ilmaisijoita eliout-thinking-taitajia.

Silloin voi helposti tulla käsitys, että ”in-thinking”- tyyppi ei ole lainkaan luova; tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. ”Out-thinkerit” saavat vaan ideansa sanoiksi nopeasti!

Liikettä niveliin laittaa liikettä myös mieleen. Kun asiat vain pyörivät mielessä eikä ratkaisua tunnu löytyvän, voi olla kaikkein viisainta lähteä lenkille, salille, lounasdiskoon… Palaveri kannattaa joskus pitää kävellenparin kolmen hengen keskusteluporukoissa tai muualla kuin siinä samassa neukkarikopperossa, jossa istutaan ison pöydän ympärillä. Jopöytämuoto ja tila itsessään tukee tai jäykistää luovuutta.

Luovuus suorastaan vaatii sitä, että emme uraudu tiettyihin tapoihimme. Kannattaa tehdä asioita toisin pitääkseen mielen liikkeessä eli aivot terveinä. Jos harrastat juoksua, opettele vaikka vaihteeksi juoksemaan takaperin. Näkökulma takuulla muuttuu – ja sitä muuten harrastetaan jo ainakin Saksassa! Luovuus vaatii myös tilaa pään sisällä ja kiireettömyyden hetkiä. Kiireen jokainen tekee itse itselleen!  Jos juokset pää kolmantena jalkana projektin alusta loppuun, olet tuskin ehtinyt olla luova. Se vaatii myös kykyä olla ja pysähtyä. Flow ei synny hötkeessä.

Lopuksi Frank Zappan luovuusohje:

  1. Julista aikomuksesi luoda sävellys
  2. Aloita sävellys jonain ajankohtana
  3. Aikaansaa jotain tietyn ajanjakson kuluessa (kriitikot huolehtivat arvostelusta, joten älä tuhlaa sille aikaasi)
  4. Lopeta sävellys jonakin ajankohtana
  5. Hanki itsellesi osa-aikatyö, jotta voit ylläpitää vaiheet 1-4.

Rita Murray toimii seniorikonsulttina ja coachina Suomen Projekti-Instituutissa

Lähteitä, luettavaa ja katsottavaa:

IPMA Käyttäytymispätevyydet

Peili™Johtajuusarvio www.peiliconsulting.com

Disney-mallista:

http://ethnomethodology.net/the-disney-model/

http://www.nlpu.com/Patterns/pattern7.htm

Todd Epstein & Dilts, Robert, Tools For Dreamers: Strategies of Creativity and the Structure of Innovation, Meta Publications, Capitola, CA, 1991.

Luovuus ja bisness:

Roger L. Firestien: Leading on the creative edge (ja useita muita teoksia luovuudesta ja ongelmanratkaisusta;  www.amazon.co.uk)

Luovuuden historia/teoria:

http://www.mlab.uiah.fi/polut/Luovuus/teoria_luovuus.html

Jussi T. Koski: Luova hierre (Gummerus)

Csikszentmihalyi: Creativity: Flow and the psychology of discovery and invention.

Flow and the secret of happiness.

Lisää http://www.ted.com/talks/mihaly_csikszentmihalyi_on_flow.html


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi