Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

3.9.2012 10.28

IPMAn Käyttäytymispätevyydet – osa 4 Itsevarmuus

Rita Murray

IPMA käyttäytymispätevyydet – osa 4 Itsevarmuus

Miten itsevarma olet projektipäällikkönä?

Itseluottamus tarkoittaa uskoa siihen, että suoriutuu tai selviytyy hyvin siitä, mihin ryhtyy tai joutuu.
Mistä kumpuaa sen kaltainen luottamus omaan itseen, että se heijastuu kaikkeen miten käyttäydymme? Se näkyy kehonkielessä, ryhdissä ja katseessa ja kuuluu puheessamme.
Itsevarmuuteen vaikuttaa omanarvontunto, itsetunto ja kokemus itsellemme tärkeiden asioiden ja tavoitteiden saavuttamisesta. Itsetunnolla eli omatunnonarvolla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä menestyksen kanssa, ennemminkin se kertoo miten tiedostamme oman arvomme ihmisinä ja hyväksymme itsemme. Vaikka totta kai itseensä ja onnistumiseensa uskovalla on paremmat edellytykset onnistua ja menestyä kuin sellaisella, jolla se luottamus puuttuu:annamme itsellemme vain sen minkä uskomme ansaitsevamme.
Henkilö, joka vaikuttaa itsevarmalta ei kuitenkaan välttämättä ole sitä, vaan yrittää peittää epävarmuuttaan. Jollain elämänalueella voimme olla hyvinkin itsevarmoja ja toisaalta todella epävarmoja jollain toisella. Joku toinen taas on ”yltiövarma” ja pyrkii tavoitteisiin, jotka ovat kutakuinkin mahdottomia.
Epäonnistuminen jatkuvasti on nopein tapa nakerruttaa omaa itsevarmutta. Tavoitteiden kannattaa olla realistisia. Yhtenä tärkeänä tavoitteena juuri itsevarmuuden suhteen kannattaakin olla omien taitojen ja osaamisen kehittäminen. Osaaminen tuo onnistumisia ja lisää itsevarmuutta, joka on aitoa.
Projektipäällikön itsevarmuus on esim. kyky tehdä päätöksiä ja vaikuttavuutta viestintätilanteissa. Ajatellaan tilannetta, jossa joudut kohtaamaan ohjausryhmän jäseniä kriittisessä tilanteessa ja tarvitset lisää tukea tai kohtaat asiakkaan, joka ei usko projektisi onnistumiseen?
Miten sellaisissa tilanteissa vakuutat muut?

Itsetunto vaikuttaa siihen, miten koemme oman elämämme ja miten määrittelemme ne asiat ja tilanteet, joita kohtaamme. Terveellä itsetunnolla varustettu huomaa ympärillään helpommin hyvää ja kohtaa rohkeammin elämän haasteita.
Hän uskaltaa tehdä itsenäisiä päätöksiä, tehdä sen mitä pitää oikeana vaikka ympäristö kritisoisi. Uskaltaa ottaa riskejä eikä pelkää epäonnistumisia. Ja uskaltaa myös myöntää erehtyneensä. Erehtyväisyys on inhimillistä eikä se vähennä kenenkään ihmisarvoa!
Projektipäällikkö ei voi osata kaikkea ja fiksuna kysyykin neuvoa ryhmänsä asiantuntijoilta.
Kun projekti onnistuu otat taputukset, kohteliaisuudet ja kehut iloisesti vastaan ja osaat antaa tunnustusta omasta työstäsi. Sensijaan että toteaisit tuloksen syntyneen lonkalta tai vähättelisit muuten itseäsi.
Minä OK – sinä OK on tervehenkinen asenne. Et puolijumala mutta et maanmatonen, vaikka joskus ehkä tuntuu, että projektipäällikön virka on koiran virka…

Omaa itsevarmuutta voi lisätä ja siihen kannattaa satsata. Itsetutkiskelu ja oman nykytilanteen kartoitus on välttämätön lähtökohta. Kartoita omat onnistumisesi ja saavutuksesi, tutkaile omia todellisia arvojasi, jotka viitoittavat suuntaa mihin juuri sinun kannattaa nenä kääntää.
Vanha kunnon SWOT ei jätä tässäkään pulaan.

Kiinnitä myös huomiota minkälaista ”päänsisäistä keskustelua” käyt itsesi kanssa. Hyvä uutinen on se, että myös omaa ajatteluaan voi treenauksella painottaa myönteisempään, onnistumisia tukevaan ja kannustavaan suuntaan.

Rita Murray toimii Suomen Projekti-Instituutissa seniorikonsulttina  ja coachina

IPMA Competence Baseline

Integro Peili Johtajuusarvio

http://www.mindtools.com/selfconf.html


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi