Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

17.9.2012 10.28

IPMAn käyttäytymispätevyydet osa 5 – Rentous

Rita Murray

Jokaisessa projektissa tulee esiin tilanteita, jotka uhkaavat mielenrauhaa ja hyvää työilmapiiriä: kahden asiantuntijan konflikti, asiakkaan raivostuminen, jatkuva aikataulusta jääminen, projektiryhmän mahdollinen siivelläeläjä….

Projektipäällikkönä kannattaa ajatella ennakoivasti, jotta pystyt minimoimaan hankalien tilanteiden vaikutuksia. Riskianalyysia voit tehdä tästäkin näkökulmasta!

Haasteellisissa projektin tilanteissa on tärkeää osata lievittää jännitystä.  Yhtä lailla tärkeää kuin kyetä tyynnyttämään tiukkoja ja kireitä tilanteita on tietysti se, että projektipäällikkönä kykenet itsekin rentoutumaanstressaavien työtilanteiden jälkeen. Samalla kannattaa tietysti huomoida myös oma projektiryhmä, etteivät tiimiläiset jää pyörittämäänstresssitilannetta ja voivat  palautua.

Mitä tulee mieleesi sanoista ”rento projektipäällikkö”? Miten itse määrittelet ”rentouden”? Minkälaista rentoutta tarvitset juuri omassa projektissasi?

Rentouden merkityksellisyyden huomaa hyvin, kun miettii vastakkaista olomuotoa: jäykkyys, stressaantuminen, jännittäminen, hermoilu…

Liika kuormittuminen työssä näkyy ja kuuluu ikävälllä tavalla. Käyttäytyminen muuttuu reaktiivisempaan suuntaan. Otat nopeasti käyttöösi defensiiviset suosikkisi: käyt sanalliseen hyökkäykseen, heti kun joku on eri mieltä kanssasi, tai poistut kiukkuisena paikalta ovia paiskoen tai ehkä oman tyylisi mukaista ovat ironiset tai kyyniset kommentit, joilla piristät projektin palavereita. Työtoverit saavat myös huomata, että joustavuutesi on laskenut minimiin, etkä malta kuunnella.

Rentous työssä ei ole vain mukavaa sanailua, leppoisaa huumoria. Se on myös asenne ja edellytys työn sujuvuudelle ja sen ”hienostuneimmalle” muodolle, ”flowlle” eli virtaamisen kokemukselle.

Rentous on edellytys myös oivalluksille ja ongelmanratkaisulle. Mieli ja ajatukset kireinä  syntyy tuskin hyviä päätöksiä tai loistavia oivalluksia.

Työympäristöllä on merkitystä jaksamiselle, luovuudelle ja viihtymiselle työssä. Jo muutama viherkasvi vaikuttaa myönteisesti. Kymmenen minuuttia puistossa tai rannalla kävellen rauhoittaa ja rentouttaa enemmän kuin luulisikaan – puhumattakaan tunnin parin oleilusta ihka oikeassa metsässä. Voisiko projektipalaverin viettää joskus kävellen lähialueella esim. puistossa? Ainakin ”tuumailukävelyn” voisi järjestää projektiryhmälle jonkun teeman ympäriltä.

Rentoutta voit edistää myös hakemalla hyviä ja innostavia tapoja, jolla projektiryhmäsi voi juhlistaa onnistumisia, aloittaa viikonlopun viettoa ja viettää aikaa ilmapiirin rakentamisen ja kehittämisen tiimoilta. Tunteilla on taipumus tarttua!

Hyväntuulisuus ja yleinen hyvinvointi työssä ovat kavereita keskenään.Ilonpito vaativassakaan projektissa ei tarkoita sitä, etteikö työtä tehtäisi taidolla ja sitoutuneina.

Rita Murray toimii Suomen Projekti-Instituutissa seniorikonsulttina  ja coachina

IPMA Competence Baseline

Integro Peili Johtajuusarvio

Työ muuttaa tilaa. FAARAO, Kessu ry:n julkaisu 2012 . 2013


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi