Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

10.12.2013 9.11

Joulumieltä ja uuden vuoden lupauksia projekteihin

Hanna Andersson

Projekteissa työskenteleviin, etenkin projektipäälliköihin, kohdistuu valtavasti odotuksia ja toiveita. Mutta kannattaako täydellisyyttä edellyttää itseltään, saati muilta? Onnistuneita projekteja saadaan varmasti aikaiseksi, vaikka koko toivelista ei toteutuisikaan. Ajankohtaisena ajatusleikkinä voisimme soveltaa joulumieltä töissäkin: armollisuus, lähimmäisenrakkaus ja pienistä asioista iloitseminen auttavat meitä niin jouluna kuin projekteissa saavuttamaan tavoitteet hyvässä hengessä.

Äskettäin pyysin erään asiakasyrityksen valmennuksen osallistujia listaamaan täydellisen projektin omistajan, projektipäällikön sekä projektiryhmän jäsenen kompetensseja ja ominaisuuksia. Minkälainen olisi täydellinen ”dream team”, unelmatiimi, jossa olisi mukava työskennellä ja joka saisi projektin menestyksekkäästi maaliin?

Tämän kymmenen minuutin välikevennysharjoituksen tulokset hymyilyttivät sekä allekirjoittanutta että osallistujia. Liimalapuille kirjattujen toivottavien osaamisten ja ominaisuuksien luettelo oli ääneen luettuna kuin lapsuuden joululahjatoivelista, jolta löytyi sekä kovia että pehmeitä paketteja, jos sallitte ehkä hieman kankean analogian koviin ja pehmeisiin (projekti)johtamisen osaamisalueisiin…

Projektin omistajalta toivottiin muun muassa kokonaiskuvan ja liiketoiminnan ymmärrystä, vastuunottoa, sitoutumista, kuuntelukykyä ja luottamusta projektipäällikköön. Projektiryhmäläisiltä toivottuihin ominaisuuksiin lukeutuivat vahvan asiantuntijuuden lisäksi sitoutuneisuus, yhteistyökykyisyys, oma-aloitteellisuus, ja innostuneisuus, eli yleisesti niin kutsuttu hyvä asenne.  Projektipäällikköön kohdistui kaikista eniten odotuksia: hänen pitäisi osata nähdä sekä ”the big picture” että olennaiset yksityiskohdat. Hänen olisi oltava askeleen muita edellä, tulevia haasteita ja pullonkauloja ennakoiden. Hänen soisi olevan järjestelmällinen ja osaavan suunnitella aikatauluja sekä seurata niiden toteutumista, reagoiden tarvittaessa fiksuin korjausliikkein. Hänen odotetaan osaavan tukea ja motivoida projektiryhmän jäseniä sekä välittää heille projektin visio sekä oma innostuksensa (sillä luonnollisesti hänen on oltava projektistaan aivan liekeissä). Ja jos omistajan toivottiin luottavan projektipäällikköön, niin projektipäällikön toivottiin vastaavasti luottavan projektiryhmänsä asiantuntijoihin. Projektin sisällön ja teknisten ratkaisujen ymmärtäminenkään ei olisi pahitteeksi. Lisäksi liimalapuille oli isoin kirjaimin rustattu adjektiiveja kuten ”rohkea”, ”avoin”, ”jämäkkä” ja ”nöyrä (mutta ei liian)”.

Tehtävänä oli tosiaan kuvata täydellinen unelmatiimi, mutta kuten lahjatoiveidenkin kohdalla, kaikkea ei yleensä voi saada, ja joskus saa villasukat vaikka toivoi suksia. Projektia ihmisten epätäydellisyys ei välttämättä kuitenkaan pilaa sen enempää kuin jouluakaan, sillä tärkeintähän on loppujen lopuksi yhteinen pyrkimys saada jotain hienoa aikaiseksi.  Voisimmekin näin joulun lähestyessä yrittää virittäytyä joulumieleen myös töissä ja projekteissa: Olkaamme toisillemme läsnä ja arvostakaamme muiden läsnäoloa, vaikka joku hössöttäisi hieman liikaa. Muistakaamme antamisen ja jakamisen ilo, ja vaikka emme itse saisikaan kaikkea toivomaamme, niin iloitkaamme ja kiittäkäämme pienistäkin asioista. Olkaamme välillä armollisia itsellemme ja muille, ja pyrkikäämme projektipalavereissa rauhaan päällä maan.

Ja voihan jokainen projektin omistajaksi, projektipäälliköksi tai projektiryhmän jäseneksi itsensä tunnistava poimia tuolta toivelistalta ainakin yhden ominaisuuden uuden vuoden lupauksekseen. Siltä toivelistan laatimalta porukaltakin kysyin päivän päätteeksi: Miten sinä aiot jatkossa omassa roolissasi varmistaa projektin onnistumisen?

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2014!

Hanna Andersson toimii Suomen Projekti-Instituutissa Projektijohtamisen konsulttina.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi