Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

10.5.2010 13.00

Karismako ratkaisee videoneuvottelussa?

Rita Murray

Tuhkapilven leijailu Euroopan yllä on aiheuttanut aikamoisen piikin skypen ja videokonferenssin käytössä, ja  moni projektipäällikkö kutsui koolle virtuaalisia kokouksia lentokiellon takia. Virtuaalikokouksethan ovat joka tapauksessa monen projektiammattilaisen arkipäivää, ja olen pohtinut viime aikoina ovatko ne hyvä korvike aidoille tapaamisille?

Carlos Ferran and Stephanie Watts kirjoittavat Management Science -lehdessä julkaistussa artikkelissa siitä, miten virtuaalisen kokouksen vetäjän on  hyvä tiedostaa,  että huomiomme kiinnittyy eri asioihin kuin tavallisessa face-to-face kokouksessa. Tutkimukset väittävät, että virtuaalinen kokous kuormittaa meitä enemmän kognitiivisesti: tilanteet ovat haasteellisia, kun joudumme tunnistamaan, kuka nyt puhuu, kuka siellä taustalla liikkuu, koska on minun vuoroni jne.

Tämä puolestaan johtaa siihen, että kiinnitämme enemmän huomiota puhujan karismaan, miellyttävyyteen ja mielenkiintoiseen ilmaisuun kuin itse asiaan! Näin etenkin silloin, kun puhuja on meille tuntematon.

Miten projektipäällikön kannattaisi huomoida tämä? Jos on saatava ihmiset jonkun ASIAN puolelle virtuaalisessa kokouksessa, taitaa olla parasta olla mukava tyyppi!

Kirjoittaja Rita Murray toimii Projekti-Instituutissa seniorikonsulttina.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi