Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

11.9.2014 8.42

Käyttäytymisen kertauskurssi kiitos!

Mirkka Lyytikäinen

Olin tyttäreni päiväkodin vanhempainillassa, jossa keskusteltiin miten päiväkodin 3-5-vuotiaiden ryhmässä harjoitellaan ryhmässä toimimista ja sosiaalisia taitoja. Näihin kuuluivat mm. kiusaamisen nollatoleranssi, anteeksipyytäminen, erilaisuuden hyväksyminen ja iloitseminen toisen onnistumisesta. Tämä herätti minut miettimään miten pihalla me aikuiset, joiden tulisi kaiken järjen mukaan toimia näiden samojen sääntöjen mukaan, todellisuudessa joskus olemme näiden asioiden suhteen.

Viimeaikoina harva se päivä tuntuu törmäävän kirjoituksiin, joissa aikuiset ”järkevät ihmiset” käyttäytyvät niin kuin heille ei olisi koskaan opetettu mitä tarkoittaa kohtelias ja toiset huomioon ottava kanssakäyminen ihmisten välillä. Arjen sankareita ovat ne harvat, jotka uskaltavat puuttua huomaamaansa epäkohtaan.

Myös nykyajan hektinen työelämä tuntuu suosivan kyynärpäätaktiikkaa ja oman edun tavoittelua. Työelämässä johtotasolle etenevät yhä useammin ne, joiden käyttäytyminen on ristiriidassa yhteiskunnan kirjoittamattomien normien kanssa (http://tyopiste.ttl.fi/Uutiset/Sivut/Psykopaattijohtajalle_nykytyoelama_on_herkullinen.aspx).

Ovatko panokset työelämässä jotenkin niin suuret – kun kyseessä on oman työuran eteneminen, taloudellinen menestyminen ja maine ja kunnia – että tämä oikeuttaa meidät käyttäytymään kuten sivistymättömät ja vähä-älyiset sosiaalista ympäristöämme huomioimattomat olennot? Pätevätkö kohteliaan käyttäytymisen säännöt vain silloin, kun oma lehmä ei ole ojassa? Valitettavan useassa työyhteisössä vastaus edellisiin kysymyksiin taitaa olla kyllä, vaikka poikkeuksiakin toki löytyy. Joka tapauksessa olisi varmaan hyväksi, että päiväkodin kasvatusammattilaiset järjestäisivät kaikille työyhteisöille kohteliaan käyttäytymisen kertauskurssin, jotta oppisimme useammin käyttäytymään kuten kunnon kansalaisten kuuluu.

Mirkka Lyytikäinen toimii Suomen Projekti-Instituutissa Projektijohtamisen konsulttina.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi