Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

28.1.2014 9.08

Mihin HR-johtajien pitäisi fokusoida vuonna 2014?

Juuso Äikäs

Etelä-Kalifornian Yliopiston (USC) professori Edward E. Lawler III kirjoittaa Forbes-lehdessä osaamisen kehittämisestä ja hallinnasta. Lawlerin mukaan tärkeintä olisi ymmärtää mitä osaamisia tarvitaan organisaation strategian toteuttamiseen. Nämä osaamiset voidaan hankkia joko rekrytoimalla tai kehittämällä omaa henkilöstöä.

Liiketoimintastrategian ja siihen liittyvän välttämättömän osaamisen yhteyden ymmärtämisen pitäisi johtaa vuoropuheluun strategisten vaihtoehtojen ja osaamisen kehittämisen välillä. Usein strategian toteuttaminen kuitenkin epäonnistuu lähtöoletukseen, että osaaminen strategian toteuttamiseen syntyy suorituksen aikana. Liian usein organisaatiot eivät kuitenkaan pysty houkuttelemaan tai synnyttämään taitoja, joita strategia edellyttäisi.

Osaamisen merkitys kasvaa yhä enemmän globalisaation, kompleksisuuden ja tietotyön kasvaessa. Tämä on jo nyt johtanut tilanteeseen jossa osaamisen johtaminen on tehokkain tapa vaikuttaa liiketoiminnan tulokseen. Hyvän ja huonon osaamisen johtaminen ero on suorituskyvyssä 100-1. Tietotyötä tekevissä organisaatiossa osaamiseen keskittyminen lisää eniten kilpailuetua.

Lawler mainitsee artikkelissaan Googlen ja 3M:n esimerkkeinä yrityksistä, jotka ovat onnistuneet sekä kehittämään omaa osaamistaan että houkuttelemaan strategisesti tärkeää osaamista yhtiöihinsä. Miksi harvat yritykset keskittyvät osaamisen sijasta talouden tai tekniikan kehittämiseen? Osa johtajista uskoo, että yhtiö pärjää ilman huippuosaamista. Osa pitää osaamista tärkeänä, mutta talous ja tekniikka ovat kuitenkin ykkösiä. HR:n haasteena onkin osoittaa että osaamisen johtamisella on avainasema strategian toteuttamisessa.

Lue alkuperäinen juttu:http://www.forbes.com/sites/edwardlawler/2014/01/15/what-should-hr-leaders-focus-on-in-2014/


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi