Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

7.1.2011 12.48

Nimeä!

Juuso Äikäs

Käyn usein keskustelua asiakkaittemme kanssa projektimallien käyttöönotosta organisaatiossa. Pulmana on yleensä se, että kun malli on saatu kehitettyä, iskee taisteluväsymys. Mallia on kehitetty jo viikkotolkulla ja koittaa projektin vaikein osa, mallin arkipäiväistäminen. Nyt pitäisi uskaltaa mennä ja houkutella kiireiset kollegat mallin aktiivisiksi käyttäjiksi.

Käytäntö on opettanut yhden, lähes ylivoimaisen tavan tuoda projektimalli kollegoiden tietoisuuteen. Projektimallin nimeäminen helpottaa sen  viestintää aivan häkellyttävällä tavalla. Nimi antaa projektimallille identiteetin, sen pitäisi olla helppo muistaa ja synnyttää positiivista mielikuvaa.  Nimen avulla malli konkretisoituu ihmisten mieliin ja siitä on helpompi keskustella. Siksi nimen olisi hyvä olla lyhyehkö, 4-10 kirjainta sekä suhteellisen epäformaali, jotta se koettaisiin helposti lähestyttäväksi.

Nimen pohdintaa varten olisi tietysti mukava nähdä mitä muut ovat keksineet. Siksi olen kerännyt muutamia projektimallien nimiä, joita asiakkaamme ovat malleilleen antaneet: AC Project, LATU, PrOTTi, ROPO, FAME, STEPS, LähiPro, FeSky, InTo, ProVa, Proppu, PROMA, CoSMo, Proomu, ProMET+, Roger, ProViS.

Onko projektimallillasi jo nimi?

Juuso toimii myyntijohtajana Projekti-Instituutissa.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi