Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

8.8.2011 10.47

Onko projektillasi edellytykset onnistua?

Juuso Äikäs

Syksyn tullen alkaa useissa organisaatioissa uusien hankkeiden suunnittelu ja budjetointi. Silloin eletään vaarallisia aikoja, ainakin projektijohtamisen näkökulmasta. Ennen uusien projektien käynnistämistä pitäisi tietää missä tilassa viime syksynä käynnistetyt työt ovat ja onko tämän syksyn hankkeille tekijöitä.

Eri toimintojen johtoryhmien arvioidessa strategista sopivuutta ja listatessa projektien tuottamia hyötyjä, laaditaan lopuksi priorisoitu lista kehitystehtävistä. Jaetaanpa projektit vaikka kolmeen prioriteettiin: 1, 2, 3. Kun lista on valmis, kootaan eri toimintojen listat yhteen ja huomataan että resursseja on liian vähän, vaikka tehtäisiin vain tärkeimmät hankkeet.

Nykyään puhutaan paljon vielä nk. ”Must Win Battle”-hankkeista, jotka ohittavat kaikki muut prioriteetit. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että nämä MWB-projektit eivät kuitenkaan säästy organisaation resurssipulalta.

Niinpä tänäkin syksynä kannattaa tarkastella kehitysresurssien kapasiteettia ajoissa.  Älä käynnistä projektia, jos et ole täysin varma sen onnistumisen edellytyksistä.

Juuso toimii myyntijohtajana Projekti-Instituutissa.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi