Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

8.2.2012 10.38

Päätöksenteon ennen ja jälkeen

Juuso Äikäs

Olin viime viikolla seminaarissa, jossa käsiteltiin käsitteitä Leader ja Manager. Kuinka nämä kaksi johtamisen näkökulmaa painottuvat esimiehen ja johtajan työssä? Pienryhmäkeskustelussa sain ahaa-elämyksen kun keskustelukumppanini kertoi oman näkemyksensä:
Leader tunnustelee päätöksentekoa varten erilaisia asioita, kunnes manageri sisälläni tekee päätöksen johtamisjärjestelmän mukaisesti. Päätöksenteon jälkeen leaderin sisälläni pitäisi herätä jälleen, jotta ne ihmiset joita päätös koskettaa ryhtyisivät toimimaan tehdyn päätöksen mukaisesti.
Sitten hän totesi lakonisesti, että Ruotsissa tuo leaderin työ tehdään suurimmaksi osaksi ennen päätöksentekoa kun Suomessa leader herää henkiin päätöksenteon jälkeen, hieman pakonomaisesti. Joka tapauksessa työmäärä liidauksen ja manageerauksen välillä on sama. Taidan ainakin yrittää siirtää omaa toimintaani proaktiivisempaan suuntaan.P.S. Samassa seminaarissa sain loistovinkin kirjaan, joka käsittelee palkkion ja ihmisten motivaation välistä suhdetta, Daniel Pink: Drive. Jos et jaksa lukea kirjaa, niin katso tämä animaatio YouTubesta: http://youtu.be/u6XAPnuFjJc.

Juuso Äikäs on Suomen Projekti-Instituutin myyntijohtaja.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi