Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

23.1.2019 12.43

Paluu projektitoiminnan maailmaan

Marcus Ahlroth

Muistan vielä elävästi, kun 90-luvun lopussa siirryin Perokselle projektipäällikön tehtävään. Silloin elettiin aikaa, jolloin matkapuhelinteollisuus eli nousukautta Suomessa. Ei siinä nuorelle projektipäällikölle jäänyt kovin paljon aikaa perehtyä asioihin, vaan piti lähteä vauhdilla viemään projektia eteenpäin. Astuin aika isoihin saappaisiin, koska projektin myöhästyessä olisi sen matkapuhelinmallin aika markkinoilla mennyt pahimmassa tapauksessa sivu suun.

Mitä opin?

Olen palannut projektitoiminnan maailmaan, tällä kertaa tosin olen aidan toisella puolella eli toimin projektitoiminnan kehittämiseen liittyvien palveluiden myynnissä. Uuden roolini vuoksi minun on täytynyt muistella projektipäällikön työssä oppimiani asioita. Tässä on hyvä kerrata projektin määritelmä eli se, että  


Projekti on kertaluonteinen työ, joka tehdään ainutkertaisen tuotteen, palvelun tai tuloksen aikaansaamiseksi. Sen onnistumisesta vastaa projektiin erikseen nimetty omistaja ja ohjausryhmä ja sen toteutusta johtaa projektipäällikkö. Projektipäälliköllä on projektille nimetyt resurssit toteutusta varten. Projektilla on etukäteen määritellyt hyötytavoitteet, lopputulostavoitteet sekä aika- ja kustannustavoite.

 

Kun tämän määritelmän pitää mielessä, niin huomaa, että jokaisesta yrityksestä löytyy erilaisia projekteja, isoja ja pieniä, kuten kehitysprojekteja tai toimitusprojekteja. Tavoite projektissa on saavuttaa sille asetetut tavoitteet mukaan lukien kustannukset ja aikataulu. Historiasta muistan, että kun aikataulu ei jousta niin joskus jouduttiin siihen tilanteeseen, että kustannuspuolella joustoa sitten täytyi löytyä. Ehkä paremmalla muutosten- ja resurssienhallinnalla olisi silloin muutama karikko vältetty.

Toinen asia, mikä korostui projektipäällikkönä toimiessa, oli ihmisten johtaminen ja motivointi. Toki (virheitä) tekemällä oppi, mutta nämä asiat jäivät vähemmälle painoarvolle, kun uutta projektipäällikköä perehdytettiin. Onneksi vanhempien kollegoideni tuki oli lähellä ja heiltä sai kullanarvioisia vinkkejä. En voi korostaa sitä tärkeyttä, miten uusien henkilöiden perehdytys ja koulutus järjestetään. Onhan se kaikkien etu, että henkilö pääsee mahdollisimman nopeasti sisään uuteen rooliinsa ja että henkilöiden osaamisen kehittäminen on jatkuvaa.

Koska sinä olet viimeksi kehittänyt omaa osaamistasi? Suosittelen lämpimästi kaikkia projektitoiminnassa mukana olevia henkilöitä aika ajoin kehittämään omaa osaamistaan.

Marcus Ahlroth on ollut erilaisissa myyntitehtävissä vuosien varrella ja hänen tavoitteensa on löytää asiakkaalle päivittäistä työtä helpottava ratkaisu. 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi