Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

11.8.2010 12.56

Projektityö on ihan oikeaa työtä

Jussi Vähäkylä

Lueskelin vuonna 2009 saamiamme kurssipalautteita ja silmiini osui kommentti, joka kirvoitti kirjoittamaan siitä, että projektityö on ihan oikeaa työtä. Osallistuja kirjoittaa näin:

”Miten ositetaan henkilöiden päivätyö ja projektityö? Jos mukana projektissa, pitää vähentää päivätyökuormaa.”

Jäin jumiin termiin päivätyö. Jotenkin tästä kommentista kumpuaa ajatus siitä, että projektityö on jotenkin poikkeavaa työtä muusta työstä. Vielä kun vastinpariksi on valittu sana päivätyö, niin tulee mieleen, että kirjoittajan mielestä projektihommia pitää paiskia öisin. Ikävä kyllä joissain organisaatiossa tuntuu olevan vallalla trendi, että projektien vaatimaan työpanokseen ei välttämättä varata työaikaa. Tästä syystä projektit koetaan kiroukseksi eikä kukaan halua osallistua niin, koska projektit saa kauhoa maaliin iltapuhteena.

Hyvä lukija, älä ihmeessä suostu tilanteeseen, jossa projektityölle ei varata työaikaa. Projekteissa, olivat ne sitten toteutettu ketterästi tai kömpelösti, tehdään ihan oikeaa ja arvokasta työtä organisaation tavoitteiden mukaisesti. Projektien vaatima työ pitää pystyä tekemään  normaalin työajan puitteissa  – päivätyönä.

Jussi Vähäkylä toimi konsulttina sekä johdon tehtävissä Suomen Projekti-Instituutissa vuoteen 2011 asti.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi