Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

4.4.2016 15.46

Rakas päiväkirja ‒ viikko PMO:ssa

Sari Lehtonen & Hanna Andersson

Olemme muun muassa tässä blogissa julkaisseet useita juttuja siitä, mitä PMO:iden tehtäviin pitäisi kuulua, minkälaista osaamista niissä pitäisi olla jne. Mutta mitä PMO:ssa konkreettisesti tehdään tyypillisen viikon aikana? 

Olemme jo aiemmin välittäneet kuulumisia asiakkaidemme projektitoimistoista; Kelan, Kuntaliiton ja Palkeiden ajankohtaisista tekemisistä voit lukea täältä.  Tällä kertaa pyysimme Sari Lehtosta Fennian Projektitoimistosta pitämään päiväkirjaa viikon ajalta. Fennian PMO tukee laajasti projekteja ja projektisalkun hallintaa, kehittää käytäntöjä ja osaamista sekä osallistuu fasilitoivassa roolissa strategiatyöhön. Sari on tänä keväänä mukana PMO-asiantuntijoille suunnatussa PM Master -valmennusohjelmassa.

Sari Lehtonen_Fennia
Sari Lehtonen toimii projektiasiantuntijana Fenniassa.

Viikko Fennian Projektitoimistossa

Maanantai

Viikko käynnistyy sähköpostien läpikäynnillä. Tulen yleensä jo aikaisin aamulla toimistolle, työaika seitsemän ja kahdeksan välillä on rauhallista. Tänään aamupäivän ohjelmassa on PMO:n, eli Fennian organisaatiossa Projektitoimiston, organisoima fennialaisten projektipäälliköiden tapaaminen. Siellä vaihdetaan kuulumisia ja keskustellaan ajankohtaisista projektiasioista. Toimin myös itse projektipäällikkönä ja iltapäivällä työstän johtamani projektin projektisuunnitelmaa.

Tiistai

Etäpäivä kotitoimistolla. PMO-tiimissä valmistelemme yhdessä materiaaleja seuraavalla viikolla olevaan kehitysjohtoryhmän kokoukseen, jossa uudet projektit hakevat etenemislupaa ja projektisalkun tilannetta seurataan. Päivään mahtuu myös tiimipalaveri. PMO on mukana fasilitoimassa strategiatyötä ja on mielenkiintoista kuulla kuinka työryhmien kokoukset ovat sujuneet. Lisäksi kalenterissa on muutamia kokouksia projektipäälliköiden kanssa projektien kustannusseurantaan liittyen.

Keskiviikko

Pidämme aktiivisesti yhteyttä muiden yritysten projektitoimistoihin. Tapaamme kahvikupin ääressä tänään Fennialla. Pinnalla on mm. projektisalkun hallintavälineeseen ja hyötyjen hallintaan liittyviä kysymyksiä. Näissä tapaamisissa saamme ja jaamme tietoa ja kokemuksia. Tänään projektini ohjausryhmä kokoontuu ja käsittelee projektisuunnitelman tilannetta. Päivän mittaan työstän projektin dokumentaatiota muiden töiden lomassa ja keskustelen projektin omistajan kanssa.

Torstai

Projektitoimisto tukee Fennian strategisia ohjelmia siten, että yksi asiantuntijoistamme on nimetty kunkin ohjelman "tukihenkilöksi". Olen sihteerinä ohjelman johtoryhmän kokouksessa ja saan kuulla viimeisimmät kuulumiset. Pitkin viikkoa saamme yhteydenottoja projektipäälliköiltä monenlaisissa asioissa. Yleisimmin autamme heitä projektinhallintavälineen käytössä ja kustannusseurannassa, katselmoimme dokumentteja, järjestämme projekteille työtiloja ja tuemme raportoinnissa.

Perjantai

Hyötyjen hallinta on keskeistä projektien onnistumisen seurannassa. Projektin päättymisen jälkeen pidämme projektin omistajan kanssa jälkiarviointikokouksen, jossa arvioidaan strategisten tavoitteiden toteutuminen sekä saavutetut liiketoimintahyödyt. Näiden kokousten lisäksi päivään mahtuu tiimipalaveri, jossa käymme läpi jatkokehitysideoita projektisalkun hallintavälineen suhteen. Aktiivisen työviikon jälkeen toiveissa on rentouttava viikonloppu perheen ja harrastusten parissa.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi