Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

12.3.2018 14.13

Tasapaino – myös työelämässä!

Vesa Ilama

Kuvatessani viiksitimaleita meren jäältä eräänä iltana kauniissa talvisessa pakkassäässä jäin miettimään, miten virkeä mieleni yhtäkkiä oli pitkän työpäivän jälkeen. Loppuiltapäivällä vaivannut väsymys oli tiessään, ja tuntui kuin olisin vasta herännyt erittäin hyvin nukutun yön jälkeen.

Virkeys jatkui myös seuraavina päivinä, kun talletin ottamiani kuvia itselleni tietokoneen taustakuvaksi. Aina kuvia vilkaistessani sain lisää virtaa ja työnteko maistui taas.

VPI_0645Tämä havahtuminen sai minut taas muistamaan, miten tärkeää on muistaa pitää elämä tasapainossa. Olen ajoittain työelämässä ajautunut tilanteeseen, jolloin tunnen olevani aivan lopussa. Joka kerta olen sieltä noussut, kun olen taas alkanut harrastaa liikuntaa, kiinnittämään enemmän huomiota ravintoon sekä riittävään nukkumiseen unohtamatta työn ulkopuolista elämää, ihmissuhteita ja harrastuksia. Usein on auttanut myös, kun olen päättänyt kehittää itseäni työelämässä. Uuden opiskelu avaa minulla heti uusia ajatuksia ja estää minua ”kangistumasta” rutiineihin.

Jostain syystä sitten, kun kaikki on taas hyvin, unohdan nämä elämän perusedellytykset ja uppoudun uudelleen liikaa työhön, yksi kerrallaan jää jokin elämän osa-alue heikommalle hoidolle ja taas mennään alamäkeä kovaa vauhtia. Kuulostaako tutulta – luulen, etten ole yksin tämän ongelman kanssa...

Käsiini osui jostakin syystä Aki Hintsan Core-kirja. Sen luettuani luulen, että alan pikkuhiljaa päästä jyvälle, miten saan pidettyä jatkossakin pään pinnalla tämän tasapainottelun suhteen. Uskon vahvasti, että paras keino on löytää sisäinen motivaatio asialle – millaista elämää haluan jatkossa elää, kuinka kauan, ja haluanko elää vain päivän kerrallaan vai nauttia jokaisesta päivästä niin päljon kuin mahdollista – kokonaisvaltaisesti, mukaanlukien työnteko (josta muuten pidän välillä liiankin paljon...)

Aloitin vuoden alusta uudessa tehtävässäni Suomen Projekti-Instituutissa, ja on ollut todella mielenkiintoista taas tutustua uuteen ympäristöön sekä opiskella uutta mukavien kollegojen kanssa työskennellessä. Tästä eteenpäin haluan säilyttää hyvän konaistasapainon, ja aionkin jatkossa muistuttaa itseäni joka päivä sisäisestä motivaatiostani ja mitä haluan elämältä – heti ensimmäisenä ajatuksena herättyäni. Se auttaa minua keskittymään enemmän olennaiseen, ja jotenkin tuntuu, että saan myös entistä enemmän aikaiseksi. Tuntuu, että taas nautin jokaisesta päivästä enemmän – vai onko sittenkin kyse vain siitä, että taas pitkästä aikaa on ollut aurinkoista ja kevään tulo pidentää päivää joka päivä. Nähtäväksi jää, mutta ainakin toistaiseksi haluan yrittää pysyä tällä polulla :) 

 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi