Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

24.8.2015 8.00

Valmennuskummi parantaa valmennuksen lopputulosta

Juuso Äikäs

Valmennuskummi on Projekti-Instituutin uusin, lyhyisiin valmennuksiin liittyvä palvelu. Sen tarkoituksena on lisätä valmennuksesta saatavia hyötyjä jalostamalla ideoita asiakkaan johdon käyttöön.

Lähes kaikki valmennusorganisaatiot pyytävät palautetta osallistujilta kurssin lopussa. Oma kokemukseni on tällaisista tilaisuuksista hieman kiusaantunut, koska en koskaan ole saanut todistetta siitä, että palautteitani olisi viety omassa organisaatiossani eteenpäin. Tosin todisteita toisestakaan vaihtoehdosta minulla ei ole.

Todistaaksemme, että viemme ideoita eteenpäin asiakkaissamme, olemme kehittäneet Valmennuskummi-konseptin. Jokaiselle valmennukselle asiakas saa nimetä kummin, jonka tehtävä on lukea palautteet ja vastata niihin. 
Kummin on oltava päättävässä asemassa oleva henkilö. Esimerkiksi toimitusjohtaja, organisaation ylimmän johdon tai strategisen johtoryhmän jäsen. Kummin tehtävänä on vastaanottaa osallistujien palaute koskien kohtaa ” Ideoita, toiveita, palautetta projektitoiminnan kehittämiseen omassa organisaatiossa?” sekä kommentoida tai vastata palautteessa mahdollisesti oleviin kehitysideoihin.

Jotta kummi ei jäisi tehtävässään yksin, valmentaja käy kummin kanssa palautekeskustelun, tekee siitä yhteenvedon ja lähettää en kaikille osallistujille.

Tällä tavalla kaikki voittavat:
  • Osallistujat tietävät kenelle kehityspalaute osoitetaan ja saavat ideoilleen vastineen
  • Valmennuskummi saa palautetta, joka perustuu valmennuksessa käytyihin oppeihin ja keskusteluihin sekä pääsee keskustelemaan valmentajan kanssa kehittämisaihioista
  • Valmennuksen tilaaja (vaikkapa HR päällikkö) saa samalla rahalla entistä paremman lopputuloksen
Valmennuskummi
Muista siis seuraavalla kerralla valmennusta suunnitellessa miettiä jo valmiiksi oikea kummi!

    Kirjoittaja on Projekti-Instituutin myyntijohtaja, joka ei anna palautetta, mikäli epäilee se katoavan mustaan aukkoon.

    Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi