Kieli Valikko
jättiläiskuva_blogi

Projekti-Instituutin blogi

14.1.2016 12.00

Varmista tuotekehitysprojektien onnistuminen!

Hanna Andersson

Tuotekehityksessä projektin tulokset täsmentyvät matkan varrella, ja tavoitetta kohden edetään iteroinnin kautta. Ketterä toteutusprosessi on siis valttia. Ilman varmaa ja suunnitelmallista projektinjohtamista tuotekehitysprojekteissakaan ei kuitenkaan päästä tähtiin, vaan mennään pikemminkin metsään: projektin scope leviää matkan varrella käsiin, tai remmiin ei saadakaan tarvittavia resursseja silloin, kun heitä eniten tarvittaisiin. Hyvä johtamiskehys ei suinkaan tukahduta luovuutta, vaan oikein hyödynnettynä antaa sille päinvastoin rakenteen, jossa kukoistaa!

Ammattitaitoinen projektipäällikkö varmistaakin projektinsa menestyksen alusta alkaen seuraavan kolmen nyrkkisäännön mukaisesti:

  1. Tunne projektisi tavoitteet – budjetti, aikataulu sekä tärkeimmät lopputuotokset – ja niiden priorisointijärjestys sekä hyväksymiskriteerit. Näin projektin laajuus pysyy hallussa, ja tiedät mihin panostaa sekä tarvittaessa, mistä joustaa.
  2. Suunnittele projekti asianmukaisesti, mutta tee sen lisäksi etukäteen projektin johtamissuunnitelma: mitä projektin johtamisen menetelmiä ja työkaluja sovellat tämän projektin elinkaaren eri vaiheissa? Mihin juuri tässä projektissa on kiinnitettävä erityistä huomiota? Kun tiedät koko projektin ajan missä mennään ja osaat ennakoida tulevia tarpeita, pystyt myös näkemään tulevat resurssitarpeet ajoissa ja kertomaan niistä projektin ohjausryhmälle – josta pääsemmekin seuraavaan kohtaan:
  3. Kommunikoi, viesti, osallista. Projekteissa kaikki tapahtuu ihmisten työn tuloksena, eikä vuorovaikutuksen tärkeyttä voi liiaksi korostaa. Tunne siis projektisi sisäiset ja ulkoiset sidosryhmät, ja kommunikoi koko projektin ajan aktiivisesti niin tiimisi, projektin omistajan ja ohjausryhmän, alihankkijoiden kuin asiakkaidenkin kanssa.

Projektipäälliköltä vaaditaan siis rautaista kokonaisuuksien hallintaa, pelisilmää ja rutkasti ihmissuhdetaitoa. Jos haluat kehittyä entistä vaativampien projektien projektipäälliköksi ja oppia kannustamaan tiimiäsi huippusuorituksiin, saat työkaluja kaikkiin edellä mainittuihin sekä paljon muuta R&D PM Professional -valmennusohjelmassamme >>


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi