Kieli Valikko

ABC Projektijohtamismallia käytetään laajasti

Ensimmäinen ABC Projektijohtamismalli syntyi energiayhtiöön, joka kaipasi yhtenäisen projektijohtamisen käytännön organisaatioonsa. Tämän jälkeen projektijohtamismalleja on toimitettu yli viiteenkymmeneen yritykseen ja julkishallinnon organisaatioon.

ABC Projektijohtamismallin yleiskäyttöisyyden ansiosta sitä käytetään useilla eri toimialoilla ja toiminnoissa. Toimialalistan kärjessä ovat energia-, ICT- ja teollisuustoimialat, lisäksi merkittävä osuus on julkishallinnolla ja kaupalla ja palveluilla. ABC:n räätälöitävyyden ansiosta sitä käytetään laajasti erityyppisten projektien johtamiseen. kyselytutkimuksemme mukaan sovellusalueet jakaantuvat melko tasaisesti eri projektityyppien (asiakastoimitus, tuotekehitys, tuotannon kehitys, toiminnan kehitys) välillä.

Vuonna 2014 Projektiyhdistys teki PMO Kyselytutkimuksen, jossa todettiin, että ABC Projektijohtamismalli on laajimmin Suomessa käytössä oleva projektijohtamisen menetelmä. ABC mallia käytetään myös kansainvälisesti paljon: se on käytössä yli 80:ssä maassa.

PMO kyselytutkimus 2014