Kieli Valikko

IPMA:n sertifikaatit


IPMA eli International Project Management Association on yksi johtavia projektinjohtamisen organisaatioita maailmassa. IPMA toimii 66 maassa ja sillä on yli 150 000 jäsentä. IPMA-sertifikaatteja myönnetään maailmassa vuosittain yli 23 000, ja kaikkiaan sertifikaatteja on myönnetty yli 250 000 kappaletta.

IPMA sertifioi maailmanlaajuisesti paikallisten toimijoiden kautta sekä organisaatioita että henkilöitä. Suomessa sertifioiva taho on Projektiyhdistys ry. Tutustu Projektiyhdistykseen ja IPMA-sertifiointeihin

Todenna osaamisesi ammattiprojektipäällikkönä!

Projekti-Instituutin valmennuksiin osallistuvilla projektipäälliköillä on usein tavoitteenaan suorittaa IPMA C-sertifiointi, joka kertoo projektijohtamisen standardinmukaisesta osaamisesta ja saattaa esimerkiksi toimitusprojekteissa olla merkittävä kilpailuetu tai jopa vaatimus asiakkaan puolelta. IPMA C:ssä osoitetaan projektijohtamisen osaaminen IPMA Competence Baselinen mukaisesti kolmella alueella:

Ihmispätevyydet

Nämä koostuvat henkilökohtaisista ja henkilöiden välisistä pätevyyksistä, jotka tarvitaan menestykselliseen osallistumiseen tai johtamiseen projektin, ohjelman tai salkun toteutuksessa.

Käytäntöpätevyydet

Nämä ovat projektien, ohjelmien ja salkkujen onnistuneeseen toteutukseen käytettyjä erityisiä menetelmiä, työkaluja ja tekniikoita.

Näkökulmapätevyydet

Nämä ovat erityisiä menetelmiä, työkaluja ja tekniikoita, joiden avulla yksilöt ovat vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa sekä perussyitä, jotka saavat ihmisiä, organisaatioita ja yhteisöjä aloittamaan ja tukemaan projekteja, ohjelmia ja salkkuja.

Lataa Competence Baseline PRY:n www-sivuilta ja tutustu pätevyyksien sisältöihin tarkemmin.

IPMA C-sertifiointiin valmennamme sekä kaksipäiväisissä IPMA C-valmennuksissa että osana ammattiprojektipäälliköiden PM Professional -valmennusohjelmia. Löydä itsellesi sopiva valmennus koulutuskalenteristamme!
Näkökulmia ammattiprojektipäällikkyyteen ja sertifiointiin PRY:n Projektistudiossa, jossa vieraana Vaisala Oyj: