Projekti-Instituutti
AgiLean

AgiLean™ tuo strategiseen kehittämiseen selkeyttä ja sujuvuutta

Miten yhtäaikaisia ohjelmia, projekteja, ketterää kehitystä ja pienkehitystä johdetaan hallitusti? Projekti-Instituutin kehittämä AgiLean™ -malli tarjoaa ratkaisun.

Ketteryys vastaan rakenteet?

Hiljattain Talouselämä-lehden haastattelussa Michael Bazigos, joka vastaa Accenturen maailmanlaajuisista Talent & Organizational Strategy -toiminnoista, varoitti isoja yrityksiä matkimasta liikaa startupeja: "Hierarkia auttaa pitämään lupaukset. (...) Hierarkia antaa asioille mittakaavan ja järjestyksen. Hierarkia auttaa yhtiöitä pitämään sijoittajille antamansa lupaukset”. Matti Riitakorven kirjoittaman artikkelin mukaan tutkimuksissa ketteryys on organisaation kykyä vastata nopeasti mahdollisuuksiin ja vaikeuksiin samalla, kun onnistutaan ylläpitämään organisaation perustehtävää. Kyse on siis nopeudesta ja vakaudesta.  Bazigos jatkaa: "Monet ajattelevat näiden kahden sulkevan toisensa pois, mutta olemme tutkimuksissa löytäneet yrityksiä, jotka onnistuvat toimimaan nopeasti juuri siksi, että niiden rakenteet henkilöstön ja päätöksenteon osalta ovat vakaita". 

AgiLean™ yhdistää hallitun prosessin ja ketterän kehittämisen

Kun strateginen kehittäminen ja uudistuminen toteutetaan monilla eri tavoin johdetulla ja organisoidulla tavoilla, yhtäaikaisesti ja samoilla resursseilla, on kokonaisuutta väistämättä haastavaa hallita. Se on kuitenkin mahdollista, kun kaikkia kehitysaloitteita tarkastellaan ja priorisoidaan yhtenäisen, hallitun prosessin kautta, ja toteutettavaksi valitut aloitteet ohjataan tarkoituksenmukaisiin johtamismalleihin ohjelmana, projektina, ketteränä kehityksenä tai pienkehityksenä. Mallissa on siis taustalla hallittu prosessi ja päätöksentekohierarkia, mutta erilaiset toteutustavat integroituvat siihen yhteistehn strategisten hyötyjen toteuttamiseksi.

Tutustu AgiLeaniin ja kysy meiltä lisää!

ABC ProjektimalliTM

Selvitimme ABC Projektijohtamismallin käyttäjäkokemuksia

Kevään 2017 aikana teimme ABC Projektijohtamismallia™ käyttäville organisaatioille kyselyn mallin käyttökokemuksista. Selvitykseen osallistui käyttäjiä ja PMO:n edustajia 14 yrityksestä ja julkisorganisaatiosta. Niistä osa on soveltanut ABC Projektijohtamismallia ja kehittänyt sen käyttöä jo vuosien ajan, ja osa puolestaan on ottanut mallin tai osia siitä käyttöön verrattaen äskettäin. Projekti-Instituutin blogi

Ketterän projektin projektisuunnitelma - Osa 1: Kaikki haluavat olla ketteriä, sillä kukapa haluaisi olla jäykkä?

”Voisitko kirjoittaa blogiin ketterän projektin projektisuunnitelmasta?” minulta kysyttiin. Kysymys juonsi siitä, että nykyään ketteryys on kaikkien huulilla – tai ellei vielä puheissa, niin ainakin mielessä. Yllättävää kyllä, vasta suhteellisen pieni osa organisaatioista kuitenkaan tietää, mistä ketterässä kehityksessä on käytännössä kyse ja on tehnyt tarvittavat rakenteelliset muutokset ketterän kehityksen mahdollistamiseksi. Selkeästi isompi joukko organisaatioita on vielä tilassa ”Meilläkin pitää ryhtyä tekemään kehitystä ketterästi nykyisen jäykästi (lue: projektina) tekemisen sijasta!” Kirjoitukseni onkin suunnattu lähinnä niille, joille ketteryys on vasta termi ilman toimintaa.
Projektimalli

Maksuton resurssienhallinta projekteissa -seminaari pe 29.9.2017 Helsingissä

Onko resurssienhallinta projekteissa haaste? Haluatko enemmän resursseja projekteihisi? Myöhästyvätkö projektisi resurssipuutteen vuoksi? Etkö tiedä mihin resurssit on jo sidottu ja milloin ne vapautuvat seuraaviin töihin? Meneekö resurssienohjaus sekaisin viimeistään, kun projekteissa tulee äkillisiä muutoksia?

Vaikka projektinjohtamisen toimintatapoja ja projektipäälliköiden osaamista olisi yrityksessäsi jo kehitettykin, parempi resurssienhallinta vaatii yhteistä toimintatapaa ja tehokkaita työkaluja.

Asiakkaiden pyynnöstä uusimme maksuttoman seminaarin Scandic Parkissa Mannerheimintiellä perjantaina 29.9.2017 8:30-11:00.


Projektijohtamisen perusteet

Varmista osaamisesi, valitse Suomen Projekti-Instituutin valmennus

Projekti-Instituutin valmennukset ovat käytännönläheisiä ja vaikuttavia. Saat jokaiselta valmennukseltamme mukaasi aimo annoksen tehokkaita ja helppoja menetelmiä, joiden avulla onnistut projekteissa. 

Onko projektipäällikkyys näköpiirissä?

Mikäli olet ottamassa vastaan ensimmäistä projektia, suosittelemme Projektityön perusteet-valmennusta. Siinä käydään kohta kohdalta läpi yksittäisen projektin johtaminen niin projektipäällikön kuin projektitiimiläisenkin näkökulmista. Valmennuksia toteutetaan useissa kaupungeissa.

Haluatko sertifioida osaamisesi?

Projekti-Instituutti on Suomen suurin IPMA-sertifiointien valmentaja. Olemme valmentaneet satoja ammattiprojektipäälliköitä sertifioitumaan kansainväliseen IPMA C-sertifikaattiin. Tutustu IPMA C -valmennukseen.

Ammattiprojektipäällikön osaamisen syventäminen

Jos haluat ammattiprojektipäällikkönä vahvistaa ja syventää osaamistasi, suosittelemme ammattilaisvalmennuksiamme ja valmennusohjelmiamme:

Projektitoimiston kehittäjille

Projekti-Instituutti on ainoana Suomessa valmentanut yli kymmenen vuotta projektitoimistojen päälliköitä ja kehittäjiä. Jos kehität projektimallia tai olet perustamassa PMO:ta valitse:
Suosittelemme että otat kollegasi mukaan. Pariopiskelu on tehokasta, kun voit kollegan kanssa sparrata ajatuksiasi jo kurssin aikana.

Valitse valmennuksesi koulutuskalenterista ja ilmoittaudu jo tänään!Uutiskirje_3pmtest
Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri