Projekti-Instituutti
Projekti-Instituutin uutiskirje
shutterstock_48706972 (1)

Investointi projektipäällikkyyteen

Ensimmäinen Investment PM Professional –valmennusohjelma päättyi toukokuussa. Ohjelma on suunnattu monimutkaisten investointiprojektien päälliköille. Osallistujat olivat pääasiassa energiateollisuudesta ja siihen liittyvistä toimijoista.

Saamamme palautteen perusteella ohjelma onnistui hyvin. Osallistujien mielestä erityisen onnistunutta oli käsitellä investointiprojektinjohtamisenmenetelmiä ja ihmisten johtamista. Peili™-käyttäytymisprofiilin perustuva johtamisosio sai viljalti kiitosta.

Palautteessa kävi myös ilmi, että valmennusohjelma on vaativa. Se ei päästä osallistujia helpolla, keskustelut muiden osallistujien kanssa ja konkreettiset esimerkit ja harjoitustyöt nostavat osaamista tehokkaasti. Aristoteleen sanoin:” Oppimisen juuret ovat kitkerät, mutta hedelmä makea.”

Lue lisää
Investment PM Professional -valmennusohjelma osallistujan silmin

Kari Aaltonen Wipak Oy:stä on yksi kevään 2016 valmennuksen suorittaneista. Hän oli tunnistanut työssään projektipäällikkönä tarpeen lisäkoulutukselle ja kertoo kartoittaneensa erilaisia syventäviä projektipäällikkövalmennuksia.

”Suomen Projekti-Instituutin valmennuksen valitsin HR-päällikön suosituksesta ja sisällön vuoksi. Tämä valmennus sopi lisäkoulutukseksi työhöni, koska sen painotus on nimenomaan investointiprojekteissa. Mielikuvat ja hyödyt täsmentyvät lisää myöhemmin, mutta tuoreeltaan kokemukset ovat myönteiset. Aiheita käytiin reippaasti läpi ja esiteltiin useita erittäin käyttökelpoisia työkaluja, joita voin hyödyntää päivittäisessä työssäni. Parasta opiskelussa oli huomata, että vaikka osallistujat olivat kokonaan eri toimialoilta, projektityössä on paljon yhteneväisyyttä ja ihmiset pystyivät työskentelemään yhdessä case-projektien parissa yhteisin työmenetelmin. Kouluttajat olivat selvästi asiantuntevia ja he osasivat kertoa asioista selkeästi. Erityisen mielenkiintoisena pidin Peili-käyttäymisprofiiliin tutustumista ja oppeja vuorovaikutuksesta, ja siitä miten projektipäällikkö johtaa ihmisiä.”

Kari Aaltonen, Projektipäällikkö, Wipak Oy


STS_kuvituskuva 1140 x 380

Vielä ehdit vastata Projektiyhdistyksen ammatilliseen kyselyyn ja osallistua arvontaan!

Kyselyyn vastaamalla autat Projektiyhdistystä ymmärtämään projektiammattilaisen urakehitystä. Tutkimuksen tuloksia käytetään Projektiyhdistyksen toiminnan suuntaamiseen ja projektiammatin edistämiseen.

Kaikki vastaukset tullaan käsittelemään niin, että ei yksittäistä henkilöä voida tunnistaa. >> Linkki kyselyyn

Voit myös kehottaa kollegaasi vastaamaan kyselyyn! 
Nimellä vastanneiden kesken PRY arpoo kahden päivän osallistumisen Projektipäiville 1.-2.11.2016 Helsingin Messukeskuksessa (arvo 750 €) tai iPad Air 32GB 3G 4G (arvo noin 580 €).

logo@2x

PMO:t pääosassa Tampereella

Vuosittainen 3PMO-tapahtuma Tampereella 9.6.2016 antoi mainion kuvan monikasvoisesta PMO-käsitteestä. Projekti-Instituutilla oli ilo ja kunnia toimia tapahtuman järjestäneen Projektiyhdistyksen pääyhteistyökumppanina.

Projekti-Instituutin Matti Haukan puheenjohtamassa tilaisuudessa kuultiin kansainvälisiä ja kansallisia malliesimerkkejä merkittävistä PMO:ista, joilla kaikilla oli aktiivinen rooli liiketoiminnan kehittäjänä.

Tapahtumaan osallistui yli 120 projektitoimistoammattilaista ja tilaisuus myytiin loppuun jo toukokuun alkupuolella. Ryhmätyöpöydissä käytiin vilkasta keskustelua ja tilaisuus toimi myös oivallisena verkostoitumistapahtumana.uutiskirje

Tule syksyn valmennukseen ja onnistu projekteissa!

Syksyn valmennuskausi käynnistyy jo elokuussa. Nyt on aika valita itselle sopiva valmennus laajasta tarjonnastamme ja varmistaa projekteissa onnistuminen!

alk. 19.8, Ratkaisukeskeinen ryhmä-coaching projektiammattilaisille

23.8., CPMO™ -sertifiointiin valmistava kertausvalmennus ja tenttitilaisuus PM Master™ alumneille

alk. 1.9., R&D PM Professional -valmennusohjelma

alk. 9.9., PM Master -valmennusohjelma

13.-14.9., IPMA C -valmennus projektipäälliköille

15.9., Projektimallin kehittäminen

20.-21.9., Projektityön perusteet


Koulutuskalenteristamme löydät kaikki syksyn valmennukset
Projektijohtamisen yrityskohtaiset valmennukset

Tutustu yrityskohtaisiin valmennuksiimme!

Asiakaskohtaiset valmennukset ovat päätyömme ja saamme jatkuvasti erinomaista palautetta paitsi hyvistä koulutuksista, myös taidoistamme tukea koulutuksen keinoin organisaation kokonaismuutosta kohti parempaa projektikulttuuria. Koetellut valmennuskonseptimme ja toteutusprosessit antavat hyvän perustan asiakaskohtaiselle räätälöinnille ja kansainvälisille toteutuksille.

Räätälöimme tarpeen mukaan juuri teidän organisaatiollenne sopivan kokonaisuuden.

"Projekti-Instituutti räätälöi laajempaan valmennuskokonaisuuteemme tehokkaan IPMA C-moduulin. Kokeneen valmentajan avulla saimme kattavan valmennuksen johon sisältyi sekä luokkahuone- että etäopetusta. Suosittelen Projekti-Instituuttia IPMA-sertifiointiin valmistautuville."

Maria Vuontisvaara, Projektitoimistonjohtaja, Kunnan Taitoa Oy

Tutustu yrityskohtaisiin valmennuksiin Projektipäivät 2016

1.-2.11.2016
Helsingin Messukeskus

Projektipäivät kokoaa vuosittain projektialan merkittävimmät yritykset ja projektialan tekijät saman katon alle vaihtamaan ajatuksia ja oppimaan avoimesti muilta organisaatioilta. 

Ennakkoilmoittautuminen Projektipäiville päättyy 30.6.2016 klo 16.00. 

Tutustu tapahtumaanUutiskirje_pieni

Projektinhallinnan kansallisia erikoisuuksia

Suomalainen projektijohtaminen on varmastikin hyvää keskitasoa, mutta muutamia kansallisia erityispiirteitä olen ollut siinä havaitsevinani. Johtunevat kulttuuristamme ja kielestämme, mutta niihin kannattaa kyllä kiinnittää huomiota silloin tällöin.kk-kysymys

Kuukauden kysymys

Suomenkielen "hanke"-sanalla on monia tarkoituksia. Mitä se mielestäsi tarkoittaa?

Vastaa ja näet kuinka samaa mieltä muut ovat!

Klikkaa tästä vastataksesi!kesä

Hyvää kesää!

Suomen Projekti-Instituutti toivottaa asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Toimistomme on suljettuna ajalla 11.7.-31.7.2016.Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä Seuraa YouTubessa
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri