Projekti-Instituutti
Leijona-uutiskirje

Leijona-projektimalli Suomen julkishallinnolle

Suomen Projekti-Instituutti täyttää tänä vuonna 25 vuotta on sen kunniaksi päättänyt konkreettisesti tukea tätä kärkihanketta luovuttamalla Leijona-projektimallin julkisen hallinnon käyttöön ilman lisenssimaksua.

Julkisen hallinnon johtamiskulttuurin kehittäminen on julistettu yhdeksi Suomen hallituksen kärkihankkeista. Julkinen hallinto elää tällä hetkellä ympäristössä, jossa palveluita ja toimintatapoja tulee voimakkaasti kehittää ja tämä johtaa suureen määrään kehitysprojekteja ja – ohjelmia. Näiden projektien ja niiden muodostamien projektisalkkujen hyvä johtaminen on kriittistä strategioiden ja asetettujen tavoitteiden toteutumiselle. Julkisen hallinnon organisaatioiden tulisikin yhtenäistää toimintatapojaan projektien johtamisessa ja kehittää niitä tehokkaammiksi mutta kuitenkin suomalaisen johtamiskulttuurin ehdoilla.

Lue koko tiedote

Katso webinaarin tallenne 

ABC ProjektimalliTM

Projektimallin kehittäminen -seminaari 18.11.

Seminaarin jälkeen ymmärrät organisaation yhteisen, toimivan projektinjohtamismallin merkityksen, hyödyt ja ominaisuudet. Saat myös käsityksen mitä organisaation projektinjohtamismallin käyttöönotto vaatii. Lisäksi saat perusosaamisen yhtenäisen projektinjohtamismallin räätälöintiin ja käyttöönottoon omalle organisaatiolle

Seminaari on tarkoitettu yritysten sekä julkishallinnon PMO henkilöstölle ja projektiprosesseista ja niiden kehittämisestä vastuussa oleville ja kehittämiseen osallistuville henkilöille. Useamman henkilön osallistuminen samasta organisaatiosta on suositeltavaa.

Tilaisuuteen osallistuvat julkishallinnon organisaatioiden edustajat saavat maksutta Leijona-projektimallin lisenssin ja perusdokumentaation käyttöönsä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan


KynäKirjoittaa1160x390

Tahtotila on, nyt tarvitaan toteutus!

Suurten muutosten läpivientiin on toimivia, nopeasti käyttöönotettavia ja kansainvälisiin standardeihin perustuvia projektimenetelmiä ja -työkaluja. Miksei julkishallinnossa siltikään ole yhteistä ohjeistoa, perustyökalustoa ja käsitteistöä hankkeiden perusasioiden saattamiseksi kuntoon? Mikä estää yhteistyön ja koordinaation? Mitkä olisivat parhaat keinot? Ja missä on se taho, joka saa julkiset organisaatiot yhteen rintamaan?

Projektitoimintalehden 2/2015 artikkeli, kirjoittajina Matti Haukka, Markku Aarni ja Teppo Nurminen.

Lue artikkeli

Koulutuskalenteri

PM Master™ – projektitoiminnan kehittäjille (8,5 pv)

PM Master -valmennusohjelma toteutetaan ensi keväänä jo 27:ttä kertaa. Valmennusohjelmaan on vuodesta 2001 alkaen osallistunut jo noin 450 projektiammattilaista. Viime vuosien aikana sisältöä on kehitetty vastaamaan entistä paremmin projektitoimistoissa työskentelevien tarpeita. Valmennusohjelmassa perehdytään projektitoimiston eli PMO:n perustamiseen ja tehtäviin, projektiorganisaation rooleihin, projektimalleihin, projektisalkun hallintaan, strategiseen suunnitteluun ja ohjelmajohtamiseen sekä muutoksen johtamiseen. PM Masterista saat uusia oivalluksia ja käytännön vinkkejä niin asiantuntijavalmentajilta, case-esittäjiltä kuin muilta osallistujilta – verkostoituminen ja osaamisen jakaminen ovat valmennusohjelman arvokkainta antia. 

Ilmoittaudu viimeistään 4.12.2015 ja saat Finnair Plus -pisteet kaksinkertaisena eli yhteensä 30 000 pistettä!

Tutustu ohjelmaan ja aiempien osallistujien kokemuksiin


Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajat