Projekti-Instituutti
Projektimalli

Maksuton investointiprojektien resurssinhallinta-seminaari to 27.4.2017 Helsingissä

Onko resurssienhallinta projekteissa haaste? Haluatko enemmän resursseja projekteihisi? Myöhästyvätkö projektisi resurssipuutteen vuoksi? Etkö tiedä mihin resurssit on jo sidottu ja milloin ne vapautuvat seuraaviin töihin? Meneekö resurssienohjaus sekaisin viimeistään, kun projekteissa tulee äkillisiä muutoksia?

Vaikka projektinjohtamisen toimintatapoja ja projektipäälliköiden osaamista olisi yrityksessäsi jo kehitettykin, parempi resurssienhallinta vaatii yhteistä toimintatapaa ja tehokkaita työkaluja.

Järjestämme ajankohtaisen, maksuttoman seminaarin Scandic Parkissa Mannerheimintiellä torstaina 27.4.2017 8:30-11:00.PM-Master_1160_390_px

Edullinen PM Master vielä tämän viikon!

PMO Managereiden ja projektitoiminnan kehittäjien suosikkivalmennusohjelman, PM Masterin ennakkoilmoittautuminen päättyy perjantaina 28.4.2017. Vielä ehdit siis käyttää alennuksen hyväksesi!

PM Masterin on suorittanut lähes 600 projektiammattilaista. Se onkin pisimpään yhtäjaksoisesti Suomessa jatkunut projektijohtamisen valmennusohjelma.

Tutustu PM Masterin ohjelmaan, CPMO(TM)-sertifikaattiin ja ilmoittaudu mukaan!
Projektijohtamisen perusteet

Tuotekehitysprojektit kuntoon!

Tuotekehitysprojekteissa projektipäälliköt kohtaavat monenlaisia haasteita: projekteja saatetaan käynnistää epäselvistä business caseista huolimatta, innovaatiotyön aikataulujen arvioiminen ja riskien ennakoiminen on vaikeaa, ja resursoinnista muodostuu helposti pullonkauloja.

R&D PM Professional -valmennusohjelmamme on suunnattu tuotekehitysprojektien projektipäälliköille, jotka haluavat vahvistaa ja syventää projektijohtamisen osaamistaan.  Osallistujat oppivat käytännön menetelmiä mm. laajuuden ja aikataulujen hallintaan, kustannusten seurantaan, sidosryhmäanalysointiin ja -viestintään sekä ihmisten johtamiseen. Lisäksi saat hyvän verkoston muista osallistujista, joiden kanssa voit sparrata ja kehittyä valmennusohjelman jälkeenkin.

Tutustu ja ilmoittaudu 8.9.2017 alkavaan ohjelmaan!


Projektitoiminnan kehittäminen_ratkaisut

Varmista investointiprojektisi onnistuminen!

Kun on kyse mittavasta investoinnista, on kaikkien etu, että se toteutuu suunnitellun aikataulun ja kustannusten puitteissa. Mutta riittääkö, että vain toteutusvaihe johdetaan projektina? Investointiprojektin onnistumisen ehto on perusteellinen valmistelu ja suunnittelu.

Projektipäällikön tehtävä ei siis ole aivan helppo, vaan vaatii johtamisosaamista monella tasolla. Investment PM Professional tarjoaa eväät ja työkalut investointiprojektien menestyksekkääseen johtamiseen.Karuselli_ohjelmajohtaminen

Projektinhallinta on ratkaisu valtion rahoittamien rakennushankkeiden ongelmiin

Työ- ja elinkeinoministeriön entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen selvitti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) pyynnöstä valtion rahoittaman rakentamisen ongelmia.
Raportissa todetaan selvin sanoin että "lähes kaikki esiintyneet ongelmat ovat vältettävissä, jos projektinhallinta on kunnossa." Virtasen mukaan rakennusalalla pitäisikin kiinnittää paljon nykyistä enemmän huomiota projektiosaamisen kehittämiseen.
Lisäksi selvityksessä puututtiin projektien omistajuuteen tai pikemminkin sen puutteeseen. Useiden rahoittajien hankkeissa, vastuu kustannushallinnasta jäi ilmaan.
Suosittelen raportin lukemista kaikille, erittäin napakka ja osuvaa tekstiä. Lisäksi kannattaa ehdottomasti lukea myös Matti Haukan blogi-trilogia "Mikä infraprojekteissa mättää?"

Erkki Virtanen: Valtion rahoittaman rakentamisen ongelmat

Matti Haukka: Mikä infraprojekteissa mättää? - osa 1
Matti Haukka: Mikä infraprojekteissa mättää? - osa 2
Uutiskirje_3pmtest
Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri