Projekti-Instituutti
Omistajat, ohjausryhmissä toimivat, salkunhaltijat, ohjelmajohtajat

Neljä syytä kehittää projektisalkunhallintaa

Projektisalkun johtaminen on yllättävän tuore työväline suomalaisissa yrityksissä. Useissa niistä se on vielä lista käynnissä olevista projekteista, mutta ei siinä ole mitään pahaa, se on projektisalkunhallinnan ensimmäinen porras.

On kuitenkin tärkeitä näkökohtia, jotka puoltavat projektisalkunhallinnan kehittämistä lähes jokaisessa organisaatiossa.

  1. Projektisalkunhallinta luo tavan tehdä yhteisen päätöksenteon helpommaksi. Luomalla yhtenäiset päätöksentekoportit kaikki liiketoimintavastuulliset ymmärtävät samalla tavalla, mihin ja kuinka paljon eri hankkeisiin on sitouduttu.
  2. Se minimoi yksittäisen projektin liiketoimintariskit. Projektisalkku on erinomainen organisaation oppimisväline. Se säilöö perustiedot projektien suunnitelmista ja toteutumista. Niinpä pitkällä tähtäimellä yksittäisten projektien päälliköt voivat käydä varmistamassa, ettei samoja virheitä tehdä uudestaan.
  3. Se varmistaa, että henkilöresurssit ovat hyötykäytössä. Tämä operatiivinen salkunjohtaminen on yksi suurimmista hyödyistä. Se alkaa avainresurssien hallinnalla ja siitä voi jatkaa niin pitkälle kuin on järkevää.
  4. Se tarjoaa näkymän tulevaisuuteen, ei ainoastaan nykyhetkeen. Projektisalkulla ohjataan organisaation muutosta tulevaisuuteen. Niinpä sieltä näkyy mihin suuntaan ja millä vauhdilla ollaan menossa.

Jos haluat kehittää projektisalkunhallintaasi tehokkaasti, ilmoittaudu päivän kestävään valmennukseemme Projektisalkun hallinta, joka järjestetään Tampereella 17.11.2016 ja Vantaalla 25.4.2017.
Projektijohtamisen perusteet

Innovaation kaupallistaminen vaatii projektin

Innovaatio on useimmiten vanhojen, olemassa olevien asioiden yhdistämistä uudella fiksummalla tavalla. Niinpä ne organisaatiot joilla on kyky muuntaa olemassa olevia palvelujaan ja tuotteitaan nopeasti uuteen muottiin, pärjäävät hyvin. 
Innovaation kaupallistamisessa tuleekin yleensä vastaan kompleksinen projekti, jonka johtoon tarvitaan osaava ja aikaansaava henkilö.
R&D PM Professional -valmennusohjelmamme on suunnattu tuotekehitysprojektien projektipäälliköille, jotka haluavat vahvistaa ja syventää projektijohtamisen osaamistaan.  Osallistujat oppivat käytännön menetelmiä mm. laajuuden ja aikataulujen hallintaan, kustannusten seurantaan, sidosryhmäanalysointiin ja -viestintään sekä ihmisten johtamiseen.

Tutustu 19.1.2017 alkavaan R&D PM Professional -valmennusohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!Menesty liiketoiminnassa, investoi projektitoimistoon!


Projektiyhdistyksen PMO2015-väliraportissa kysyttiin PMO-henkilöstön koulutustarpeita. Tulokset on esitetty alla olevassa kuvassa:pmo2015

PM Master -valmennusohjelma kattaa PMO-henkilöstön koulutustarpeet. Se on tarkoitettu projektitoimiston (PMO) asiantuntijoille ja johtajille, projektisalkunhallinnan tehtävissä toimiville sekä projektitoiminnan kehittämisestä vastaaville henkilöille.

Valmennusohjelmassa painottuu projektien rooli yrityksen strategian toteuttamisessa. Sisällössä keskitytään organisaatioiden projektitoiminnan johtamiseen projektisalkunhallinnan kautta, muutoksen läpivientiin ohjelmajohtamisen avulla sekä oman johtajuuden kehittämiseen. 

PM Masterilaiset ovat kiittäneet erityisesti valmennusohjelman käytännönläheisyyttä ja monipuolista sisältöä, josta he ovat saaneet työkaluja ja ratkaisuja omaan työhönsä ja oman organisaationsa kehittämiseen. Sparraus, kokemuksien vaihto ja oppien jakaminen  PM Masterilaisten ja eri valmentajien kanssa on koettu arvokkaaksi asiaksi, joka jatkuu myös valmennusohjelman jälkeen PM Master Alumniryhmässä.

Valmennusohjelman hinta on 4700 €, julkisen sektorin osallistujille 4300€. 

11.11.2016 mennessä ilmoittautuneet saavat 10% alennuksen hinnasta!

ABC Projektijohtamismalli®-asiakkaat ja PRY:n jäsenet saavat myös 10% alennuksen hinnasta.

Tutustu 23.1.2017 alkavaan PM Master -valmennusohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.

"PM Master on yksi parhaita koulutuksia sekä PMO vetäjille, että isoista projektikokonaisuuksista vastaaville. Mielestäni parhaan hyödyn koulutuksesta saa, jos samasta organisaatiosta osallistuu 2-3 henkilöä ja lisäksi on jokin akuutti kehitystarve tai projekti meneillään, jota voi yhdessä keskustella ja kehittää koulutuksen aikana."
- Osallistujapalaute PM Master -valmennusohjelmasta


Karuselli_oivalluksia yhdessä

Projektien kasvava kompleksisuus huolena?

Verkostoitunut tuotanto, aikataulujen kiristyminen, kustannusten karsiminen, digitalisaatio... Listaa syistä projektien kompleksisuuden kasvulle voisi jatkaa loputtomiin. Kun puhutaan organisaatiolle todella merkittävistä projekteista, on syytä huolehtia, että kaikilla projektiin osallistuvilla on myös taidolliset edellytyksen projektin onnistumiseen.

Syventävä projektipäällikkövalmennus (2 + 2 pv), antaa kokonaisvaltaisen työkalupakin vaativan projektin päällikölle. Lähipäivien lisäksi oppimisprosessiin sisältyy ohjattua itseopiskelua, jonka avulla syvennät osaamistasi ja opit soveltamaan menetelmiä projekteissasi käytännössä. Myös tämä valmennus sopii sinulle, jos olet valmistautumassa IPMA C -sertifiointiin tai tarvitset lisätaitoja IPMA B:hen vaadittavan vaativan projektin johtamiseen.

Vielä ehdit mukaan 9.11.2016 alkavalle kurssille!


Koulutuskalenteri

Koulutusbudjettia vielä jäljellä? Valitse riskittömin vaihtoehto!

Mikä on sellainen taito, jota lähes kuka tahansa työssä käyvä tarvitsee jossain vaiheessa uraansa? No projektinhallinta on varmasti yksi oikeista vastauksista.

Projektityön perusvalmennus varustaa sinut perusmenetelmillä joista on hyötyä projektityön ulkopuolellakin. Kahden päivän aikana opit käytännöllisten harjoitusten avulla oikeat menetelmät projektin menestykselliseen johtamiseen.

15-16.11.2016 Projektityön perusteet,  Holiday Club Caribia, Turku
22-23.11.2016 Projektityön perusteet,  Tropiclandia, Vaasa
29-30.11.2016 Projektityön perusteet,  Rantasipi Airport Vantaa


O GoldPartner clr

Oracle Primavera Prime

Oraclen projektijohtamisohjelmistoperheen uusin tuote Primavera Prime esitellään ensi kertaa Suomessa tiistaina 1.11. Projektipäivillä.

Esityksen löydät Projektipäivien Hot sessions-esityksistä:

10.25-10.55 (ENG) Oracle Primavera Prime
– Primavera like you have never seen it before
Puhuja: Dave Hammal, Application Sales Consultant, Oracle

Lisätietoja Oracle Primavera Primesta: Primavera Prime


Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri