Projekti-Instituutti
Ohjelmajohtaminen

Onnistu allianssissa!

Oletko päättänyt käynnistää tai käynnistämässä suurta investointia, ja haluat lisätietoa allianssin käyttämisestä?

Tai onko yrityksesi toimittanut onnistuneesti erilaisia infraprojekteja tai niiden osia, mutta nyt pitäisi tehdä tarjous ja osallistua ensimmäisen kerran allianssiin?

Allianssihan ei ole vain juridinen sopimusmuoto tai sanahelinää, vaan se on uusi tapa onnistua haastavissa projekteissa kaikkien osapuolten tähdätessä yhdessä kokonaisuuden onnistumiseen. 

Allianssipakettimme sisältää hyvän substanssiosaamisen lisäksi kaikki osa-alueet jotka onnistumiseen tarvitaan:

  • rakennat hyvän oman ryhmän sekä tulokselliset yhteistyösuhteet kaikkien osapuolten kanssa
  • opit osallistumaan ja tuomaan osaamisesi projektiin jo määrittely- ja suunnitteluvaiheessa
  • ymmärrät viestinnän onnistumisen perustana, ei välttämättömänä pahana
  • terävöität projektinhallinnan osaamista ja menettelyjä, jolloin tarjousvaihe ja projektinaikainen johtaminen varmistaa onnistumisesi

Ota yhteyttä niin kartoitamme aluksi allianssi-valmiutesi. Tämän pohjalta teemme yhteisen suunnitelman, miten onnistut alusta alkaen!

myynti@projekti-instituutti.fiKaruselli_ohjelmajohtaminen

Tutustu Matti Haukan kirjoittamaan blogisarjaan infraprojekteista

Tälle blogisarjalle ei ole antanut innoitusta vain se, että jotkut suuret infraprojektit ovat pahoin epäonnistuneet, vaan erityisesti se, että niistä vihdoinkin noussut julkinen keskustelu, jossa ei ihan aina osuta oikeisiin juurisyihin. Toivon mukaan valtioneuvoston asettama selvitysmies Erkki Virtanen löytää myös oleelliset näissä projekteissa esiintyneet johtamispuutteet.

-Matti Haukka

Matti Haukka on Suomen Projekti-Instituutin perustajaosakas, joka on toiminut projektinjohtamisen valmentajana ja konsulttina 27 vuoden ajan, ja sitä ennen projektipäällikkönä sekä toiminnanohjauksen kehittäjänä laivanrakennusteollisuudessa. 

Matti toimii päävalmentajana maaliskuussa alkavassa investointiprojektipäälliköille suunnatussa Investment PM Professional -valmennusohjelmassa!

Lue blogisarjan kolme ensimmäistä osaa:

Mikä infraprojekteissa mättää? - Osa 1

Mikä infraprojekteissa mättää? - Osa 2

Mikä infraprojekteissa mättää? - Osa 3Projektinhallinnan menetelmät

IPMA-sertifiointi todentaa ammattilaisuutesi

Jos ammattiprojektipäällikkyys houkuttelee tai olet jo toiminut vuosia projektipäällikkönä, kannattaa harkita sertifiointia.

IPMA  (www.ipma.ch) on kansainvälinen projektijohtamisen yhdistys, joka tunnetaan parhaiten projektipäällikkösertifioinneistaan. Keskityn tässä ainoastaan C-tason sertifikaattiin, kaikista sertifikaateista voi lukea lisää Projektiyhdistyksen sivulta (www.pry.fi).

IPMA C on nk. ammattiprojektipäällikkösertifikaatti. Sertifikaattia voivat hakea kaikki yli 36kk projektipäällikkönä toimineet henkilöt. Lisäksi täytyy suorittaa 2,5 pv koe, jossa testataan hakijoiden menetelmä ja johtamisosaaminen. Kokeen haasteellisin osa on menetelmätesti, jossa koetellaan hakijan tietoja ja taitoja erityisesti aikataulun ja resurssienhallinnan osalta.

Jos haluat varmistaa läpipääsysi, osallistu joko verkkovalmennukseemme tai lähivalmennukseemme Vantaalla, Tampereella, Turussa tai Oulussa. Katso lisää koulutuskalenteristamme

Järjestämme IPMA C -sertifiointivalmennuksia myös yrityskohtaisena toteutuksena. Viime vuonna koulutimme mm. Cimcorp Oy:n projektipäälliköitä:

"Cimcorp Group toimittaa vaativia kansainvälisiä toimitusprojekteja. On tärkeää että projektipäälliköillä on vaadittava osaaminen ja se voidaan myös osoittaa asiakkaille. Toteutimme IPMA -sertifiointivalmennuksen yhteistyössä Suomen Projekti-Instituutin kanssa ja kaikki sertifiointiin osallistuneet 11 henkilöä saivat sertifikaatin. Sertifikaattien lisäksi valmennus antoi paljon ideoita ja aineksia projektitoiminnan jatkokehittämiseen. Jos tähtäät 100% onnistumiseen, kannattaa valita Projekti-Instituutti valmentajaksi."

Jari Jylli, Projektitoiminnan johtaja, Cimcorp Oy
uutiskirje

Varmista osaamisesi, valitse Suomen Projekti-Instituutin valmennus

Projekti-Instituutin valmennukset ovat käytännönläheisiä ja vaikuttavia. Saat jokaiselta valmennukseltamme mukaasi aimo annoksen tehokkaita ja helppoja menetelmiä, joiden avulla onnistut projekteissa. 

Onko projektipäällikkyys näköpiirissä?

Mikäli olet ottamassa vastaan ensimmäistä projektia, suosittelemme Projektityön perusteet-valmennusta. Siinä käydään kohta kohdalta läpi yksittäisen projektin johtaminen niin projektipäällikön kuin projektitiimiläisenkin näkökulmista. Valmennuksia toteutetaan useissa kaupungeissa.

Haluatko sertifioida osaamisesi?

Projekti-Instituutti on Suomen suurin IPMA-sertifiointien valmentaja. Olemme valmentaneet satoja ammattiprojektipäälliköitä sertifioitumaan kansainväliseen IPMA C-sertifikaattiin. Tutustu IPMA C -valmennukseen.

Ammattiprojektipäällikön osaamisen syventäminen

Jos haluat ammattiprojektipäällikkönä vahvistaa ja syventää osaamistasi, suosittelemme ammattilaisvalmennuksiamme ja valmennusohjelmiamme:

Projektitoimiston kehittäjille

Projekti-Instituutti on ainoana Suomessa valmentanut yli kymmenen vuotta projektitoimistojen päälliköitä ja kehittäjiä. Jos kehität projektimallia tai olet perustamassa PMO:ta valitse:
Suosittelemme että otat kollegasi mukaan. Pariopiskelu on tehokasta, kun voit kollegan kanssa sparrata ajatuksiasi jo kurssin aikana.

Valitse valmennuksesi koulutuskalenterista ja ilmoittaudu jo tänään!STS_kuvituskuva 1140 x 380

www.projekti-instituutti.fi on SSL-sertifioitu

Projekti-Instituutin verkkosivustossa voit toimia nyt entistä tietoturvallisemmin.

Projekti-Instituutin verkkosivusto on SSL-sertifioitu. Secure Sockets Layer (SSL) on salausprotokolla, jolla suojataan käyttäjän nettiselaimen ja palvelimen välinen tietoliikenne. Yhä useampi selainten käyttämä perustoiminnallisuus tarvitsee nykyään tätä tekniikkaa toimiakseen ja trendin voi olettaa jatkuvan tulevaisuudessa.

Vuoden alusta alkaen Google Chrome-selain kertoo käyttäjälle, onko yhteys sivustoon turvallinen. Muut selaimet seuraavat perässä, sillä turvallisuus on kaikille tärkeää – ei ainoastaan selaimille, vaan joka ikiselle netinkäyttäjälle.

www.projekti-instituutti.fi SSL sertifioitu


Sertifikaatin avulla varmistamme, että sivustolla vieraileminen on turvallista.Erityisesti valmennuksiin ilmoittautumisen ja materiaalien tilausten tietoturva on nyt parantunut.

Tervetuloa surffailemaan turvallisesti sivustollamme: https://www.projekti-instituutti.fiLataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri