Projekti-Instituutti
shutterstock_106219592

Projektijohtaminen vaatii strukturoitua maalaisjärkeä ja taitoa johtaa ihmisiä

– Projekti on tapa organisoida kertaluontoista työtä viisaasti ja priorisoida työt. Projektijohtaminen on tavallaan vain strukturoitua maalaisjärkeä, sanoo Suomen Projekti-Instituutin toimitusjohtaja Teppo Nurminen.

Integro Oy:n julkaisema artikkeli, kirjoittajana Niina Reina.

>> Projektijohtaminen vaatii strukturoitua maalaisjärkeä ja taitoa johtaa ihmisiä

© Tasavallan presidentin kanslia

Serres Oy:lle Tasavallan presidentin kansainvälitysmispalkinto

Kauhajokelainen, sairaaloiden imujärjestelmiin erikoistunut Serres Oy sai marraskuussa Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon. Muut palkinnon saajat olivat lämmönsiirtimiä valmistava Vahterus Oy ja kasvuyritystapahtuma Slush.

Yhtiö valmistaa korkealaatuisia imujärjestelmiä terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Serres on Euroopan suurin imupussijärjestelmien toimittaja ja kansainvälisesti toiseksi suurin toimija. Lisäksi yhtiö on Pohjoismaiden johtava rakennusten kaivojärjestelmien valmistaja.

Oma osansa onnistumisessa on ollut myös systemaattisella projektitoiminnan kehittämisellä. Siitä kertoo yhtiön toimitusjohtaja Mika Hagbergin lausuma:

”Otimme vuonna 2013 Suomen Projekti-Instituutin tuella käyttöön heidän ABC Projektimallinsa ja se on osoittautunut yhdeksi parhaista investoinneistamme. Yrityksen kasvun ja maantieteellisen laajentumisen onnistumisessa fokuksen säilyminen on tärkeää. Yrityksen johdon tulee tietää kaiken aikaa mihin projekteihin yrityksen resurssit on sidottu ja mitä hyötyjä kyseisillä toimilla tavoitellaan. Selkeytetyn projektitoiminnan tuoma ryhti on ollut erittäin merkittävä tekijä onnistumisessamme!”

Serres Oy:n visio 2020:

Vuonna 2020 Serres on monialaistunut ja sen liikevaihto on 100 M€. Konserni työllistää 500 henkilöä. Serres Group on kansainvälisesti toimiva merkittävä suomalainen perheyhtiö.

Kuva: © Tasavallan presidentin kanslia

image003

Tervetuloa Projektimallin kehittäminen -seminaariin! 

Aika: 9.2.2016 klo 9.00-16.30

Paikka: Sokos Hotel Vantaa, Vantaa

Suosittu Projektimallin kehittäminen -seminaarimme. Kaikki palautekyselyymme vastanneet suosittelisivat tilaisuutta myös kollegalleen!

Seminaarin jälkeen ymmärrät organisaation yhteisen, toimivan projektinjohtamismallin merkityksen, hyödyt ja ominaisuudet. Saat myös käsityksen mitä organisaation projektinjohtamismallin käyttöönotto vaatii. Lisäksi saat perusosaamisen yhtenäisen projektinjohtamismallin räätälöintiin ja käyttöönottoon omalle organisaatiolle

Seminaari on tarkoitettu yritysten sekä julkishallinnon PMO henkilöstölle ja projektiprosesseista ja niiden kehittämisestä vastuussa oleville ja kehittämiseen osallistuville henkilöille. Useamman henkilön osallistuminen samasta organisaatiosta on suositeltavaa.

Tilaisuuteen osallistuvat julkishallinnon organisaatioiden edustajat saavat maksutta Leijona-projektimallin lisenssin ja perusdokumentaation käyttöönsä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Isokuva

Projektisalkun haltia

Miten organisaatiossanne on organisoitu projekteina toteutettavien töiden muodostaman kokonaisuuden seuranta ja johtaminen? Onko teidänkin organisaatiossanne töissä oma projektisalkun haltia? Tavoitellaanko projektisalkun haltian nimeämisellä esimerkiksi sitä, että projektien tarvitsemien henkilöresurssien osalta päästään eroon resurssikonflikteista? Oletteko te onnistuneet saamaan tehtävään hyvän haltian?

Annika Ojanen 100x130px

 Lue Annika Ojasen blogikirjoitus!

Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri