Projekti-Instituutti
Projekti-Instituutin uutiskirje

Projektipäivät 1.-2.11.2016


Projekti-Instituutti on jälleen Projektipäivillä. Tämän kertaisten seminaariemme teemoina ovat resurssien hallinta ja ohjelmajohtaminen. Lisäksi tietoiskussamme esitelllään ensimmäistä kertaa Suomessa Oraclen Primavera Prime -ohjelmisto. Prime on uuden sukupolven projektijohtamisen ohjelmisto, joka vastaa sekä yksittäisen projektin että projektisalkun johtamisen tarpeisiin.

Seminaari 8: Mistä löytyisi se resurssienhallinnan viisastenkivi?

Ti 1.11.2016, 12:30-16:00

Henkilöresurssit ovat projektiorganisaation kriittisin menestystekijä ja valitettavasti yleensä myös projektien suurin pullonkaula. Olisi ihanaa ajatella, että on olemassa joku taikasauva tai viisasten kivi, joka ratkaisee kaikki resursointiin liittyvät ongelmat. Valitettava tosiasia on, että oikeita ratkaisuja on yhtä monta kuin erilaisia organisaatioitakin. Viisasten kiven löytäminen vaatii siis verta, hikeä ja ymmärrystä siitä, mitkä ovat ne tarpeet ja ydinongelmat, jotka resurssienhallinnan keinoin pyritään ratkaisemaan. Taianomaista ratkaisua ei tämänkään jälkeen ole, vaan toimiva resurssienhallinta vaatii hyvin öljyttyjä rattaita ja useamman tahon yhteistyötä. Tämä seminaari valottaa erilaisten organisaatioiden erilaisia tarpeita ja ratkaisunjyväsiä, jotka ovat vieneet heitä eteenpäin resurssienhallinnan saralla.

Puheenjohtaja: Virpi Elers, Director, Professional Services, Suomen Projekti-Instituutti Oy


Seminaari 13: Ohjelmajohtaminen varmistaa suurten muutosten onnistumisen

Ke 2.11.2016, 09:45-12:05

Ohjelmajohtamista taitavasti hyödyntämällä saadaan suuret ja vaativat muutokset organisaation toiminnassa onnistumaan. Ohjelmajohtaminen on monissa organisaatioissa vasta harkinta- tai käyttöönottovaiheessa. Tässä seminaarissa kuulet, miten organisaatiot ovat onnistuneet ohjelmajohtamisen avulla ja mitä on opittu muillekin jaettavaksi.

Puheenjohtaja: Markku Aarni, myyntijohtaja, valmentaja, Suomen Projekti-Instituutti Oy


Oracle Primavera Prime

Ti 1.11.2016, 10.25-10.55 (ENG)

– Primavera like you have never seen it before
Speaker: Dave Hammal, Application Sales Consultant, Oracle


Tervetuloa käymään standillamme!Tutustu Projektipäivien ohjelmaan
Karuselli_oivalluksia yhdessä

Viisi asiaa projektiammattilaisurasi kohentamiseksi


Projektiammattilaisena työskenteleminen on usein rankkaa. Kollegat eivät välttämättä ymmärrä kuinka monivivahteista ja monimutkaista projektien johtaminen on.Listaan seuraavassa viisi asiaa, jolla saat tuulta purjeisiin.
  1. Sytytä kiinnostuksesi projekteihin uudelleen. Ihmiset innostuvat työskennellessään innostuneiden ihmisten kanssa.
  2. Laajenna verkostoasi suunnitelmallisesti. Tarvitset tulevaisuudessa suosittelijoita, eikä koskaan tiedä kuka tulee vastaan seuraavassa rekrytointikierroksessa.
  3. Investoi itseesi. Satsaa aikaa ja rahaa uusien menetelmien, teknologioiden, trendien opettelemiseen. Hanki sertifikaatteja.
  4. Kuuntele viidakkorumpua säännöllisesti. Pidä yhteyttä verkostoosi säännöllisesti, he kuulevat enemmän kuin sinä yksin.
  5. Pidä huolta maineestasi ja saavutuksistasi. Päivitä CV:si ja LinkedIn-profiilisi säännöllisesti ja mieti oletko kitetyttänyt kaiken oleelliset tietämyksestäsi, taidoistasi ja osaamisestasi.
Kaikkia kohtia ei tarvitse hoitaa tänään, mutta kannatta aloittaa jostain kulmasta.

Syventävä projektipäällikkövalmennus antaa hyvät eväät vaativien projektien johtamiseen. Tutustu ohjelmaan tästä!

Syventävä projektipäällikkövalmennus järjestetään Vantaalla Rantasipi Airport Congress Centerissä 9-10.11.2016 ja 23-24.11.2016.

Ilmoittaudu nyt!


PMMasterbusinesssupermanrajattu2

Projektitoimiston perustaminen - huolehdi osaamisesta!

Mikäli olet perustamassa projektitoimistoa, ensimmäinen huolenaiheesi saattaa olla se mitä kaikkea osaamista projektitoimistolla pitäisi olla.

PM Master-valmennusohjelma on tarkoitettu projektitoimiston asiantuntijoille ja johtajille, projektisalkunhallinnan tehtävissä toimiville ja projektitoiminnan kehittämiseen osallistuville henkilöille.

Valmennusohjelma antaa osallistujille valmiudet kehittää organisaation projektinjohtamismalleja ja projektisalkunhallintaa sekä johtaa ja tukea strategiaa toteuttavaa muutosta organisaatiossa. Osallistujat syventävät myös erilaisten ihmisten johtamisen ja motivoimisen sekä viestinnän ja vuorovaikutuksen taitojaan.

PM Masterin aikataulu keväällä 2017
  • Orientaatio 23.01.2017
  • I jakso 2.-3.2.2017
  • II Jakso 7.-8.3.2017
  • III jakso 6.-7.4.2017
  • IV jakso 11.-12.5.2017
Valmennusohjelman hinta on 4700 €, julkisten organisaatioiden osallistujille 4300 €. 11.11.2016 mennessä ilmoittautuneet saavat 10% alennuksen hinnasta!

Tutustu ja ilmoittaudu nyt!


STS_kuvituskuva 1140 x 380

Jo yli 500 tehtyä testiä - kokeile sinäkin!

Testisivustollamme voit maksutta tehdä kolme erilaista projektijohtamiseen liittyvää testiä. Testit perustuvat IPMA Competence Baseline 4.0:aan.

Ensimmäinen testi "People" luotaa projektinjohtamistyyliäsi eli kuinka johdat ihmisiä projekteissa. Vastaamalla 14:ään "väittämään" saat tietää kaksi vahvinta tyyliäsi.

Toinen testi "Practice" mittaa projektijohtamisen osaamista kansainvälisen käytännön mukaisesti.

Kolmas testi "Perspective" luotaa organisaatiosi kyvykkyyttä tukea projektijohtamista.

Testit voi tehdä suomen tai englannin kielellä. Kieliasetuksen voi vaihtaa kunkin testin yläkulmasta löytyvän kolmen pisteen kohdalta.

Testit löytyvät kaikki osoitteesta 3PMTest.com


Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä Seuraa YouTubessa
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri