Projekti-Instituutti
Projekti-Instituutin uutiskirje
Projekti-Instituutin blogi

Projektisuunnitelma - kuinka välttää sudenkuopat?

Projektisuunnitelma on projektipäällikön tärkein työväline. Siinä on dokumentoituna koko projektin askelmerkit, projektin tavoitteet ja kuinka niihin päästään? Mutta kuinka projektisuunnitelma oikein syntyy? Tässä kirjoituksessa kerron oman kokemukseni kautta onnistuneista projektisuunnitteluistani.


Projektijohtamisen avoimet valmennukset

Vielä ehdit tammikuun IPMA C-sertifiointivalmennukseen!

International Project Management Association (IPMA) on Euroopan suurin projektipäälliköiden sertifioija. IPMAn C-tason sertifikaatti on ammattiprojektipäällikkötasolle tarkoitettu konsepti, jolla voi todistaa osaamisensa kansainvälisesti vertailukelpoisesti. 

Perusvaatimuksena on vähintään kolmen vuoden projektikokemus projektien vastuullisissa johtamistehtävissä (36 kalenterikuukautta; samanaikaisista projekteista huomioidaan vain yksi).


Projekti-Instituutti on Suomen suurin IPMA C-sertifiointikokeeseen valmentaja. 


PM-Master_1160_390_px

Projektitoimiston mestarikurssi - PM Master valmennusohjelma

Projektitoimiston perustaminen tai kehittäminen on tällä hetkellä monen organisaation tehtävälistalla. PM Master-valmennusohjelman on käynyt jo yli 500 projektiammattilaista!

Osaamisesi takeeksi voit lisäksi suorittaa CPMO-sertifikaatti -sertifikaatin.

Jos siis oma organisaatiosi tarvitsee projektitoimistoon ryhtiliikettä, tutustu valmennukseen ja ilmoittaudu mukaan!


shutterstock_161509940

Tuotekehitysprojektit kuntoon!

Tuotekehitysprojekteissa projektipäälliköt kohtaavat monenlaisia haasteita: projekteja saatetaan käynnistää epäselvistä business caseista huolimatta, innovaatiotyön aikataulujen arvioiminen ja riskien ennakoiminen on vaikeaa, ja resursoinnista muodostuu helposti pullonkauloja.

29.1. starttaava R&D PM Professional -valmennusohjelmamme on suunnattu tuotekehitysprojektien projektipäälliköille, jotka haluavat vahvistaa ja syventää projektijohtamisen osaamistaan.  Osallistujat oppivat käytännön menetelmiä mm. laajuuden ja aikataulujen hallintaan, kustannusten seurantaan, sidosryhmäanalysointiin ja -viestintään sekä ihmisten johtamiseen. Lisäksi saat hyvän verkoston muista osallistujista, joiden kanssa voit sparrata ja kehittyä valmennusohjelman jälkeenkin.


uutiskirje_fasilitointi

Fasilitointi on projektipäällikön perusosaamista!

Projektipäällikkö kaipaa usein keinoja johdattaa projektitiimi yksimieliseksi, ottamaan oma-aloitteista vastuuta ja innostua yhdessä tekemisestä. Usko tai älä tällaiseenkin taitoon on olemassa opetusta!
Fasilitointi on keino saada ryhmä ottamaan vastuuta, sitoutumaan ja toimimaan paremmin yhdessä. Olemme yhdessä Suomen tunnetuimman fasilitointitalon, Grape Peoplen kanssa luoneet juuri projektipäälliköille suunnatun valmennuksen, jossa opit projektiympäristössä tyypillisesti tarvittavat menetelmät.Joulukortti
Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä Seuraa YouTubessa
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri