Projekti-Instituutti
Tulevia tapahtumia

Suomen Projekti-Instituutti Oy ja Keto Software Oy yhdessä kehittämään organisaatioiden muutoskyvykkyyttä

Muovaamme prosessit ja ohjelmiston ketterän johtamisen kokonaisuudeksi

Kumppaneina autamme asiakkaitamme luomaan toimivat johtamistavat ja -käytännöt. Yhdistämme ABC Projektimallin™ ja Keto® ohjelmiston asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja jalkautamme uuden toimintatavan tehokkaasti. Asiakkaanamme saat nykyaikaisen tavan johtaa tilannekuvaa ideoista käyttöönottoon ja näin varmistat aikaansaamisenne ja tavoiteltujen hyötyjen toteutumisen.

Suomen Projekti-Instituutin monipuolinen osaaminen toimintatapojen kehittämisessä ja ihmisten sitouttamisessa sekä Keto Softwaren helposti mukautuva ohjelmisto ovat jo monien asiakkaiden käytössä, ja yhteistyön kautta palvelut tulevat kehittymään yhä paremmiksi ja helpommin käyttöön otettaviksi.

Tulemme järjestämään vuoden 2017 aikana sarjan työpajoja valittujen asiakkaiden kanssa.
Lähde kanssamme kokeilemaan uutta toimintakulttuuria.

Lisätietoja:
Teppo Nurminen, Suomen Projekti-Instituutti Oy 
teppo.nurminen@projekti-instituutti.fi, +358 40 5504 806

Veijo Hytti, Keto Software Oy
veijo.hytti@ketosoftware.com,  +358 50 587 1666 Projektitoimisto (PMO)

Projektitoimiston perustaminen

Kun liiketoiminnan johto toteaa, että projektitoimintaa olisi syytä kehittää, on edessä usein myös projektitoimiston perustaminen. Useat kyselyt ja tutkimukset osoittavat, että organisaatiot joissa on projektitoimisto menestyvät paremmin projektitoiminnassa kuin ne joissa ei ole.

Projektitoimiston tehtävät voidaan jaotella viiteen osa-alueeseen:
  • Projektinjohtamisen käytäntöjen tukeminen, ylläpitäminen ja kehittäminen
  • Projektisalkun johtamisen, hallinnoinnin ja päätöksenteon tukeminen, ylläpitäminen ja kehittäminen
  • Projektipäälliköiden ja muiden projektin avainhenkilöiden tukeminen
  • Organisaation projektiosaamisen kehittäminen
  • Projektitoiminnan ja projektien johtaminen

Jos haluat tarkemman erittelyn, hyppää sivullemme Projektitoimiston tehtävät

Kun listaa katsoo, niin selviää aika nopeasti, että kysymys ei olekaan ihan viivasuoran helposta tehtävästä. Projektitoimisto pitää pystyä perustamaan useimmiten tilanteessa, jossa projektit eivät saa häiriintyä eli moottori pitää vaihtaa aluksen kulkiessa.

PM Master -valmennusohjelma on perustamisestaan (2003) saakka ollut projektitoimiston päälliköille ja muille projektitoiminnan kehittäjille suunnattu valmennusohjelma. PM Mastereita on Suomessa jo yli 500. Tänä keväänä alkavat valmennusohjelma on kolmaskymmenes PM Master -kurssi.

PM Master-kurssin päätteeksi voi suorittaa Certified PMO Manager (CPMOTM) -sertifikaatin.

Kokemuksia PM Master™ -valmennusohjelmasta ja CPMO™ -sertifikaatin suorittamisesta

Niina Maijala Sanoma Pro Oy:sta on yksi PM Master -valmennusohjelman ja CPMO -sertifikaatin 13.5.2016 suorittaneista. Hän suosittelee lämpimästi valmennusta erityisesti PMO tehtävissä toimiville. ”Minulla on pitkä 18 vuoden kokemus erilaisten projektien ja programmien johtamistehtävistä eri puolilla maailmaa”: Niina kertoo. ”Monipuolisesta kokemuksestani huolimatta sain valmennuksesta runsaasti uutta tietoa salkunhallinnasta, projektien linkittymisestä strategiaan ja erilaisista menetelmistä. Mielenkiintoista oli myös perehtyminen Peili™ -käyttämisprofiiliin, omien vahvuuksieni läpikäynti ja sen antamat uudet näkökulmat itseeni muiden silmin. Herätti paljon ajatuksia ja ideoita siitä, miten tietoa voi hyödyntää työssäni.” Lue lisää Niinan ajatuksia blogistamme.

Tähän mennessä ilmoittautujia on energia-, terveydenhuolto-, verkon rakentamis-, rakennus- ja  vakuutustoimialoilta. Paikkoja on rajoitetusti joten toimi heti.

Lue lisää ja ilmoittaudu!Kokeneille projektipäälliköille ja projektitoiminnan kehittäjille

Idean johtaminen innovaatioksi

Jokainen jo tietää, että pelkkä idea ei ole vielä innovaatio.
Innovaatio on (Tilastokeskuksen) määritelmän mukaisesti yrityksen markkinoille tuoma uusi tai olennaisesti parannettu tuote (tavara tai palvelu), yrityksen käyttöön ottama uusi tai olennaisesti parannettu prosessi, yrityksen käyttöön ottama uusi markkinointimenetelmä tai yrityksen käyttöön ottama uusi organisatorinen menetelmä liiketoimintakäytännöissä, työorganisaatiossa tai ulkoisissa suhteissa. 

Miten hyvistä ideoista jalostuu liiketoimintaa? 
Varmin tapa onnistua on projektoida jokainen innovaatioaihio. Kustakin aihiosta tulee siis rivi innovaatiosalkkuun, jonka avulla priorisoidaan mitkä innovaatiot halutaan ensiksi maaliin.
Tärkeintä on kuitenkin se, että innovaatioprojekti johdetaan huolellisesti ja jämäkästi maaliin. Ammattimainen projektinjohtaminen takaa sen, että saat innovaatiosi tuottamaan.

Tuotekehityksen ja innovaatioiden projektipäälliköille suunnattu R&D PM Professional alkaa tammikuussa, kahdeksan päivän aikana saat syvennettyä omaa projektiosaamista merkittävästi sekä muodostat verkoston, josta on hyötyä urallesi.uutiskirje

Varmista IPMA C-sertifikaattisi

International Project Management Association (IPMA) on Euroopan suurin projektipäälliköiden sertifioija. IPMAn C-tason sertifikaatti on ammattiprojektipäällikkötasolle tarkoitettu konsepti, jolla voi todistaa osaamisensa kansainvälisesti vertailukelpoisesti.

Projekti-Instituutti on Suomen suurin IPMA C-sertifiointikokeeseen valmentaja. Vuonna 2016 yli 50% IPMA C-sertifioiduista projektipäälliköistä osallistui valmennukseemme.Projekti-Instituutin blogi

Kuinka muutat työtapojasi?

Tämän kertaisessa blogissa Juuso Äikäs referoi Michael Bungay Stanierin kirjaa "The Coaching Habit" ja kertoo vinkkejä kuinka saada aikaan pysyvä muutos omassa elämässä. Lue lisää: Kuinka muutan työtapaani?
Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri