Projekti-Instituutti
Projektijohtamisen perusteet

Ammattiprojektipäällikkö! Vielä ehdit syventävään projektivalmennukseen toukokuussa

Toukokuussa järjestämme suositun syventävän projektipäällikkövalmennuksen. Valmennus keskittyy kompleksisten projektien johtamiseen. Valmennus myös kattaa IPMA C projektipäällikkösertifiointiin vaaditut asiat.
Matti Haukka
Kurssin vetäjänä toimii DI Matti Haukka, joka tunnetaan yhtenä Suomen parhaimmista projektijohtamisen asiantuntijoista. Matti kouluttaa esimerkiksi ainoana suomalaisena IPMA Advanced PM-kursseilla vuosittain.


Valmennus jakautuu neljään jaksoon:
 • Orientaatio 24.4.2017 klo 12:00-13:30 (Skype for Business)
 • 1.Lähijakso 2.-3.5.2017
 • 2.Lähijakso 16.-17.5.2017
 • Lopetusjakso ja loppuyhteenveto 29.5.2017 klo 12:00-14:00 (Skype for Business)
Orientaatiossa käydään läpi hyvän projektijohtamisen merkitystä ja annetaan ennakkotehtävät ensimmäiselle lähijaksolle.

Lähijaksojen ohjelma lyhyesti:

 • Projektinjohtamisen viitekehys ja käsitteet
 • Projektin organisointi ja toimintatavat haastavassa projektissa
 • Projektisuunnitelman laatiminen
 • Projektin laajuudenhallinta
 • Aikataulusuunnittelun menetelmät
 • Resurssien ja kustannusten suunnittelu
 • Projektin seuranta ja ohjaus
 • Hankintojen hallinta
 • Riskien hallinta
 • Projektin lopettaminen

Lopetusjaksolla pohditaan kunkin omaa jatkokehittymistä sekä valmistaudutaan IPMA C-tason projektipäällikkösertifiointiin.

Tähdet_Syventävä_pp_valmennus

Katso valmennuksen arvostelut Koulutus.fi:stä!


Ilmoittaudu mukaan painamalla tästä.image003

Vuorovaikutustaidot haltuun!

Kuten tunnettua projekteja tekevät ihmiset. Niinpä projektipäälliköiden pitääkin olla hyviä ihmisjohtajia, varsinkin kun heillä ei tyypillisesti ole esimiesvaltaa projektitiimiläisiin. Olemmekin lanseeranneet ajatuksen kokonaisvaltaisesta projektinhallinnasta:
KokonaisvaltainenProjektinhallinta
Projektipäällikön vuorovaikutustaitojen teemat vaihtelevat projektin edetessä. Näitä taitoja harjoitellaan Projektitiimin johtaminen -kurssilla Vantaalla 25.-26.4.2017. Jokaiselle osallistujalle tehdään myös henkilökohtainen Peili-käyttäytymisprofiili, jonka avulla opit tunnistamaan ihmisten erilaisia käyttäytymiseen liittyviä vahvuuksia.
Tähdet_Projektitiimin_johtaminen

Lue koulutus.fi:stä valmennuksen arvosteluja!


Valmentajana toimii DI Teppo Nurminen. Katso alla oleva video, jossa Teppo kertoo lisää valmennusta.
Projektitoimisto (PMO)

PM Master - ennakkoilmoittautujan etu jopa 940€

PM Master -valmennusohjelma käynnistyy 6.9.2017!

Valmennusohjelma on tarkoitettu projektitoimiston asiantuntijoille ja johtajille, projektisalkunhallinnan tehtävissä toimiville ja projektitoiminnan kehittämiseen osallistuville henkilöille. Valmennusohjelma antaa osallistujille valmiudet kehittää organisaation projektinjohtamismalleja ja projektisalkunhallintaa sekä johtaa ja tukea strategiaa toteuttavaa muutosta organisaatiossa. Osallistujat syventävät myös erilaisten ihmisten johtamisen ja motivoimisen sekä viestinnän ja vuorovaikutuksen taitojaan.

HarriRauhalaStrategisia taitoja PM Masterissa valmentaa Valorin Harri Rauhala. Ennen osakkuutta Valorissa Harri toimi kuusi vuotta mobiilioperaattorin strategiajohtajana. Harrin erityisalana onkin strategian laadinta ja toteuttaminen. Harri on kauppatieteiden maisteri Helsingin Kauppakorkeakoulusta sekä MBA University of South Carolinasta, Yhdysvalloista.

28.4.2017 mennessä ilmoittautuneet saavat 10% alennuksen hinnasta!
ABC projektimalli-asiakkaat ja PRY:n jäsenet saavat myös 10% alennuksen hinnasta.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!Projektinhallinnan menetelmät

Tuotekehitysprojektipäällikkö keskittyy ositukseen ja riskienhallintaan

Suomen Projekti-Instituutin R&D PM Professional -valmennusohjelma on suunniteltu erityisesti tuotekehitysprojektipäälliköille syventäviksi opinnoiksi.

Jari Yli-Juuti, Program Manager, ABB Oy on yksi syksyn 2016 valmennuksen päättäneistä. Hän kertoo valinneensa Suomen Projekti-Instituutin valmennusohjelman kollegoiden suosituksesta. ”Vaikka matkan varrella olen osallistunut useampiinkin projektijohtamisen koulutustilaisuuksiin, halusin nyt kehittää itseni myös pidemmän koulutuksen kautta järjestelmällisemmin ja tavoitteellisemmin. Tuotekehitysprojektipäälliköille räätälöity koulutus sopi tähän tarpeeseen erittäin hyvin” Jari toteaa.

Projektityöstä sekä projektijohtamisesta ja ohjelmajohtamisesta Jarilla on laaja ja pitkäaikainen kokemus. ”Olen toiminut projektimuotoisessa tuotekehityksessä vuodesta 1989, ensin suunnittelijana ja myöhemmin vuodesta 2005 alkaen tuotekehitysprojektien ohjausryhmissä. Olen ohjannut investointi- ja prosessienkehitysprojekteja useita vuosia, kehittänyt yksikkömme tuotekehityksen projektitoimintaa sekä työskennellyt tuotekehityksen ohjelmajohtajana ja projektipäällikkönä.”

”Valmennusohjelmaa voi mielestäni kuvata osallistavaksi ja monipuoliseksi. Projektijohtamisen eri osa-alueet tulivat hyvin esille monipuolisten harjoitusten myötä”. Erityisen tyytyväinen Jari on siihen, että osallistujia oli useista erilaisista yrityksistä, ja että kaikkia yhdisti nimenomaan tuotekehitys. ”Oli mielenkiintoista ja omaa ajattelua haastavaa huomata, että haasteet ovat toisaalta samat ja toisaalta erilaiset, jolloin oli mahdollista peilata toimintaansa ja oppia muilta erilaisia käytäntöjä sekä samalla jakaa omia kokemuksiaan.” 

Kurssilla käytiin läpi myös IPMA C-projektipäällikkösertifiointiin liittyviä osa-alueita siten että koulutus antaa jo kokemusta omaavalle projektipäällikölle hyvä pohja vaikkapa viralliseen sertifiointiin, Jari lisää.

Saamistaan opeista Jari aikoo käyttää työssään erityisesti erilaisia ryhmätyökäytäntöjä ja visuaalisia menetelmiä. Seuraavan projektin kick-offissa hän aikoo keskittyä erityisesti osituksen ja riskienhallinnan teemoihin.

”Voin suositella tätä valmennusohjelmaa muillekin projektipäälliköille ja ohjelmajohtajille lisäkoulutukseksi.”

Tutustu syyskuussa alkavaan valmennusohjelmaanResurssienhallinta vaatii yhteistyötä ja kuria

Varmista investointiprojektisi onnistuminen

Kun on kyse mittavasta investoinnista, on kaikkien etu, että se toteutuu suunnitellun aikataulun ja kustannusten puitteissa. Mutta riittääkö, että vain toteutusvaihe johdetaan projektina? Investointiprojektin onnistumisen ehto on perusteellinen valmistelu ja suunnittelu.

Projektipäällikön tehtävä ei siis ole aivan helppo, vaan vaatii johtamisosaamista monella tasolla. Investment PM Professional tarjoaa eväät ja työkalut investointiprojektien menestyksekkääseen johtamiseen.

Tutustu 19.10.2016 alkavaan Investment PM Professional -valmennusohjelmaanUutiskirje_3pmtest
Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen osoiterekisteri