Projekti-Instituutti
IMG_20160301_100651

Suomen Projekti-Instituutti Oy:n julkaisema kirja Menestyvän projektin vuorovaikutus julkaistiin Kampin Business Meeting Parkissa 1.3.2016. Tilaisuudessa oli paikalla kaikkiaan 40 henkeä, ja Tuula Nurmiluodon ja Raija Heimosen ajankohtainen coaching-kulttuuria käsittelevä kirja sai innostuneen vastaanoton. Coachingin käytäntöjä ja etuja nimenomaan projektiympäristössä ei ole kirjan muodossa aiemmin esitetty, ja yleisön reaktioistakin päätellen kirjan sanomalla on tilausta. Yleisö kiitteli myös kirjan rakennetta, jonka ensimmäinen osa kertoo erään projektin tarinan taitavasti rakennetuin takaumin, ja toinen osa avaa business coachingin menetelmiä sekä teorian että käytännön tasolla. Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa projekti- tai esimiestyössään soveltaa valmentavampaa, oma-aloitteisuuteen kannustavaa otetta.

Kuvassa Certified Business Coachit Tuula Nurmiluoto ja Raija Heimonen sekä kustantajan edustaja toimitusjohtaja Teppo Nurminen.

Lisätietoja e-kirjasta 


Voivatko Fordin ja Toyotan kuljettajat käydä saman autokoulun? Entä onko eri organisaatioiden PMO:illa mitään yhteistä?


Markku Aarni
Otsikko on kopioitu taannoisesta blogikirjoituksestani, ja tuo retoriseksi kysymykseksi muotoiltu vertauskuva viittasi kuulemaani keskusteluun projektitoimistojen kehittämisestä. Erään keskusteluun osallistuneen näkemys oli, että eri organisaatioiden PMO:t ovat niin kovin erilaisia, että niiden kehittäminenkin on täysin tapauskohtaista. 

Lue Markku Aarnin blogikirjoitus


PMO-manageri, oletko turhautunut? Tiedätkö miksi?


Matti Ahvenharju

Aivan ensiksi haluan onnitella: Se, että organisaatiossanne on saatu perustettua PMO, on jo varsin edistyksellistä! Tällöin on havaittu ja tunnistettu, että projektikulttuurin ja toimintatapojen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi tarvitaan nimenomaan siihen nimetty henkilö tai tiimi.


Lue Matti Ahvenharjun blogikirjoitus  


Saanko aikaan aikaansaamista?


Teppo Nurminen

Samalla tavalla kuin jotkut ihmiset ovat mielestään jo täysin valmiita, voi kokonainen organisaatiokin kokea samoin. Jos kaikki tuntuisi juuri nyt toimivan kohtalaisen hyvin, saattaa syntyä illuusio siitä, ettei mitään jatkossakaan kannata pyrkiä suuremmalti muuttelemaan. Jos mitään ei tarvitse muuttaa, keskitason päälliköt pystyvät pitämään prosessit käynnissä ihan keskenään. Ajatusketjua ei yleensä viedä tämän pidemmälle, sillä seuraava (kiusallinen) päätelmä olisi, että jos mitään ei koskaan tarvitse muuttaa, ei tarvita myöskään johtajia. 

Lue Teppo Nurmisen blogikirjoitusReferenssit

Menesty liiketoiminnassa, investoi projektitoimistoon!


Projektiyhdistyksen PMO2015-väliraportissa kysyttiin PMO-henkilöstön koulutustarpeita. Tulokset on esitetty alla olevassa kuvassa:
pmo2015

PM Master -valmennusohjelma kattaa PMO-henkilöstön koulutustarpeet. Se on tarkoitettu projektitoimiston (PMO) asiantuntijoille ja johtajille, projektisalkunhallinnan tehtävissä toimiville sekä projektitoiminnan kehittämisestä vastaaville henkilöille.

Valmennusohjelmassa painottuu projektien rooli yrityksen strategian toteuttamisessa. Sisällössä keskitytään organisaatioiden projektitoiminnan johtamiseen projektisalkunhallinnan kautta, muutoksen läpivientiin ohjelmajohtamisen avulla sekä oman johtajuuden kehittämiseen. 

PM Masterilaiset ovat kiittäneet erityisesti valmennusohjelman käytännönläheisyyttä ja monipuolista sisältöä, josta he ovat saaneet työkaluja ja ratkaisuja omaan työhönsä ja oman organisaationsa kehittämiseen. Sparraus, kokemuksien vaihto ja oppien jakaminen  PM Masterilaisten ja eri valmentajien kanssa on koettu arvokkaaksi asiaksi, joka jatkuu myös valmennusohjelman jälkeen PM Master Alumniryhmässä.

Valmennusohjelman hinta on 4700 €, julkisten organisaatioiden osallistujille 4300 €. 29.4.2016 mennessä ilmoittautuneet saavat 10% alennuksen hinnasta!
ABC Projektijohtamismalli®-asiakkaat ja PRY:n jäsenet saavat myös 10% alennuksen hinnasta.

Tutustu 9.9. alkavaan PM Master -valmennusohjelmaan


Lataa Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas (pdf) Lataa Projektipäällikkö tiimin johtajana -opas (pdf)

Seuraa Projekti-Instituuttia

Seuraa Facebookissa Seuraa Twitterissä Seuraa LinkedInissä Seuraa LinkedInissä
Suomen Projekti-Instituutti Oy
Metsänneidonkuja 6, 02130 Espoo
www.projekti-instituutti.fi

Osoitelähde: Projekti-Instituutin uutiskirjeen tilaajarekisteri