Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

7.6.2017 10.29

Heti käyttöön: 7 hyvää kysymystä projektin seurannan tueksi

Miten meni, noin niinkuin omasta mielestä? Sitä pohditaan usein vasta projektin jälkiarvioinnissa, lessons learned -osiossa. Kysymyksen aikamuoto kannattaa muuttaa preesensiin ja pitää se mielessä koko projektin ajan: Miten menee?

Projektipäällikön tehtävä on johtaa projektia, mutta hänkin eksyy projektin edetessä helposti detaljitasolle, josta käsin voi olla vaikeaa hahmottaa ja ennakoida haasteita.

Muista siis nousta välillä “ison kuvan” tasolle, ja pidä projektisi raiteillaan kysymällä itseltäsi ‒ ja tiimiltäsi! ‒ säännöllisesti nämä seitsemän kysymystä jo projektin aikana, eikä vasta jälkiarvioinnissa.

  1. Mikä (tai kuka) voi estää meitä saavuttamasta tavoitettamme?

  2. Mihin asiakkaamme turhautuvat? Mistä he valittavat, ja mitä voisimme tehdä asialle?

  3. Voimmeko parantaa työtapojamme? Miten?

  4. Minkälainen fiilis tai “näppituntuma” meillä on projektista? Tätäkin on hyvä tunnustella numeroiden ja faktojen seuraamisen lisäksi ‒ nekään eivät kerro kaikkea.

  5. Onko projektimme toimintaympäristössä jotain uutta tai muuttunutta, jota emme ole huomioineet? Miten se voi vaikuttaa projektiimme?

  6. Jos pelissä olisi omat intressimme ja rahamme, mitä tekisimme toisin?

  7. Mitä voimme oppia ja kopioida muilta menestyviltä tiimeiltä?

Projektin tehokkaasta seurannasta, tiimin johtamisesta ja tiimipalavereiden fasilitoimisesta opit projektipäälliköille suunnatuissa valmennuksissamme ‒ löydä omasi koulutuskalenterista

Ajatuksia projektijohtamisesta ja hyödyllisiä vinkkejä saat myös blogistamme!
Palaa otsikoihin