Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

1.9.2017 9.00

Investoivien yritysten haasteena yhtenäisten toimintamallien puuttuminen

Suomen Projekti-Instituutti toteutti 31.5.-27.6.2017 haastattelututkimuksen investointi- ja projektinjohtoprosessien eheydestä. Tavoitteena oli selvittää kuinka investoinnin päätöksentekoprosessi tukee investointiprojektin johtamista.

Kyselyssä haastateltiin 44 henkilöä seitsemältä toimialalta ja 23:sta yrityksestä.

Investoinnin päätöksenteon ja sitä seuraavan projektin harmonisoinnissa suurimmaksi haasteeksi koettiin yhtenäisten työkalujen ja toimintamallin löytäminen (31% vastauksista). Kokemuksemme perusteella tämä voi vaarantaa tulevien, erityisesti uudenlaisten investointien onnistumisen, esimerkiksi uusille liiketoiminta-alueille laajennettaessa.

Yli kolmanneksella vastaajista oli käytössä useita projektinjohtamismalleja. Tätä pidettiin ongelmana verrattuna organisaatioihin, jotka toimivat yhden yhtenäisen mallin mukaan.

Parhaimmat arvosanat investointiprojektien johtaminen sai projektien priorisoinnista, lähes kaikki organisaatiot priorisoivat projektejaan. Seuraavaksi parhaiksi arvioitiin projektien liiketoimintahyötyjen mittaaminen ja seuranta sekä käynnissä olevien projektien tilannekuva.

Huonoiten hallussa on projektien sitomien resurssien hallitseminen työkalujen avulla. Muutama vastaaja kertoi, että työkalut ovat olemassa, mutta niitä ei käytetä syystä tai toisesta.

Vastaajat odottivat pääsääntöisesti investointien kasvavan tai pysyvän ennallaan.

Tulosten yhteenveto (PDF)

Haluatko kuulla lisää? Jätä yhteystietosi ja otamme Sinuun yhteyttä!


Palaa otsikoihin