Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

14.1.2016 14.02

Kehityskeskustelut lähestyvät – tiedätkö, mitä haluat vuodelta 2016?

Tammikuussa pitäisi tuttuun tapaan taas saada monta uutta projektia tehokkaasti käyntiin, ja kevään kuluessa myös maaliin. Onko sinulla, projektipäälliköillä, projektin ohjausryhmällä, tiimiläisillä ja salkkujohdolla tarvittava osaaminen, jotta lupaukset saadaan lunastettua eikä kiire muutu tehottomaksi säheltämiseksi?

Osaamista kehittämällä ja yhtenäistämällä ihmisten innostus ja energia saadaan suunnattua oikein. Matkan varrella selvitään vaikeistakin karikoista, kun pelisäännöt ovat selvät ja yhteistyötaidot kohdallaan.
 
Suomen Projekti-Instituutin valmennukset tähtäävät aina käytännössä tarvittavien taitojen kehittämiseen. Oppiminen perustuu aitojen case-projektien parissa työskentelyyn, asiantuntevan valmentajan ohjaukseen sekä tiedonvaihtoon ja verkostoitumiseen osallistujien kesken. Lupauksemme on, että valmennuksen tuloksena osaat heti tehdä asioita käytännössä paremmin ja tuloksellisemmin.

Muutamia poimintoja koulutuskalenteristamme:

Projektipäälliköille:


Projektityön perusteet -valmennus (2 pv) on hyvä starttipaketti, olitpa aloittelija tai konkari. Projektityöskentelyn ja -johtamisen kokonaisuus ja peruselementit kirkastuvat ja osaat käytännössä osittaa, aikatauluttaa, resursoida ja ohjata projektia ja projektitiimiä kohti haluttuja tavoitteita. Ja jos haluat osoittaa osaamisesi IPMA D-sertifikaatilla, tämä valmennus antaa sen suorittamiseen vankan perustan.

IPMA C -valmennus (2 pv) sopii sinulle joka haluat oppia lisää käytännön menetelmiä ja työkaluja aikataulujen ja resurssien hallintaan sekä haluat suorittaa IPMA C -sertifikaatin. Projekti-Instituutin IPMA C -valmennuksen on käynyt vuosittain yli puolet Suomessa IPMA -sertifikaatin saaneista, ja valmennuksiimme osallistuneiden läpäisyprosentti on keskimääräistä korkeampi.

Syventävä projektipäällikkövalmennus (2 + 2 pv), antaa kokonaisvaltaisen työkalupakin vaativan projektin päällikölle. Lähipäivien lisäksi oppimisprosessiin sisältyy ohjattua itseopiskelua, jonka avulla syvennät osaamistasi ja opit soveltamaan menetelmiä projekteissasi käytännössä. Myös tämä valmennus sopii sinulle, jos olet valmistautumassa IPMA C -sertifiointiin tai tarvitset lisätaitoja IPMA B:hen vaadittavan vaativan projektin johtamiseen.

Johdolle ja projektitoiminnan kehittäjille:


Projektisalkun johtaminen -valmennuksen tuloksena osaat rakentaa ja jatkokehittää projektisalkun johtamiskäytäntöjä organisaatiossasi.

Ohjelmajohtaminen strategisen muutoksen välineenä -valmennus varmistaa nimensä mukaisesti, että osaat oikealla tavalla käynnistää ja viedä läpi organisaatiosi tulevaisuudelle elintärkeän strategisen muutoksen.

Liiketoimintahyötyjen varmistaminen projektissa -valmennus auttaa realisoimaan projektin olemassa olon varsinaisen syyn, eli hyödyt. Osaat yhdistää business casen, projektisuunnitelman ja tilanneraporttien maailmat ja tehdä tarvittavia ohjaustoimenpiteitä.

Projektimallin kehittäminen – jos organisaatiollasi ei ole vielä toimivaa, sekä projekti-, salkku- että ohjelmajohtamisen tasot kattavaa projektinjohtamisohjeistusta, tämän jälkeen tiedät miten saat ne käyttöösi. Jos toimit julkishallinnossa, perehdy jo välittömästi Leijona-projektimallin etuihin. Jos toimit yrityksessä, tutustu ABC Projektimalliin.


Kaikille:

Projektitiimin johtaminen – sisältäen henkilökohtaisen Peili-profiilin. Toimivatko muut ihmiset projektissasi eri tavalla kuin sinä? Ei se mitään, eri tavalla sinäkin toimit. Yhteistyö ja johtaminen helpottuvat merkittävästi, kun ymmärrät oman, muiden ihmisten ja ryhmien toiminnan perusperiaatteet sekä miten niihin voi vaikuttaa. Erityisesti projekteissa pitää pystyä nopeasti kehittämään yhteen pelaava ryhmä ihmisistä, jotka ovat toisilleen vieraita ja joilla on todennäköisesti erilaisia tavoitteita.

Koulutuskalenterista löydät lisätietoja ja voit ilmoittautua valmennuksiimme!


Palaa otsikoihin