Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

19.4.2017 12.13

Kokonaisvaltainen lähestymistapamme projektinjohtamiseen on asiakkaillemme ratkaisevaa

Asioiden johtaminen ilman ihmisten johtamisen taitoja on sekä vaikeaa että tehotonta. Kulkevatko "management" ja "leadership" teidän projekteissanne käsi kädessä?

Pelkällä Gantt-kaaviolla ei projektipäällikkönä pärjää. Projektin suunnittelun ja seurannan menetelmäosaaminen on luonnollisesti projektipäällikön ydinosaamista, mutta vähintään yhtä tärkeää on osata luoda ryhmähenkeä, motivoida ja kannustaa projektitiimiä, sekä neuvotella ja viestiä tehokkaasti niin tiimin sisäisesti kuin ohjausryhmälle ja kaikille projektin sidosryhmille.

Johtamisosaaminen on osa ammattitaitoa

Olemme Projekti-Instituutissa jo vuosien ajan korostaneet palveluissamme leadership- eli ihmisten johtamisen osaamista. Asiakkaamme arvostavat erityisesti tapaamme kytkeä ihmisten johtamisen taidot nimenomaan projektijohtamisen kontekstiin.

Johtamisoppejahan on moneen lähtöön. Me olemme keränneet parhaat päältä ja kiteyttäneet ne havainnolliseen muotoon nimenomaan projektipäällikön roolia ajatellen. Projektin eri vaiheissa on näet hyötyä erilaisista lähestymistavoista:

Kokonaisvaltainen projektinjohtaminen

Tätä kokonaisvaltaisen projektijohtamisen viitekehystä käsitellään tarkemmin kaikkein eniten luetuimmassa blogikirjoituksessamme “Aloita nyt projektien holistinen johtaminen”  Teppo Nurmiselta. Ellet ole törmännyt siihen aiemmin, kannattaa lukaista se nyt!

Valmentajamme päivittävät jatkuvasti osaamistaan

Leadership-osaamisestamme on pitkälti kiittäminen läheistä yhteistyökumppaniamme Integro Oy:tä, jonka Peili™ -käyttäytymisprofiili on oleellinen viitekehys valmennuksissamme. Projekti-Instituutin leadership-valmentajat täydentävät ja laajentavat säännöllisesti osaamistaan Integron koulutuksissa.

Vuosien mittaan jo tuhannet Projekti-Instituutin valmennuksiin osallistuneet projektipäälliköt ovat Peili-analyysin kautta oppineet paremmin ymmärtämään niin itseään johtajaroolissa kuin muita ihmisiä ympärillään, ja saaneet työkaluja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin.

Joko teillä johdetaan projekteja kokonaisvaltaisesti?

Olisiko sinun organisaatiossasi tarvetta ryhdistää projektipäälliköiden johtamistaitoja? Meiltä löydät ratkaisuja monessa muodossa lyhyistä täsmäkoulutuksista coaching-workshopeihin!

Koko koulutuskalenteri

Entä mitkä ovat sinun johtamistyylisi vahvuudet ja kehittämiskohteet? Tee Projekti-Instituutin nopea ja maksuton johtamistyylianalyysi! 

 


Palaa otsikoihin