Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

28.9.2015 14.43

Leijona-projektimalli Suomen julkishallinnolle

Suomen Projekti-Instituutti täyttää tänä vuonna 25 vuotta on sen kunniaksi päättänyt konkreettisesti tukea tätä kärkihanketta luovuttamalla Leijona-projektimallin julkisen hallinnon käyttöön ilman lisenssimaksua.

Julkisen hallinnon johtamiskulttuurin kehittäminen on julistettu yhdeksi Suomen hallituksen kärkihankkeista. Julkinen hallinto elää tällä hetkellä ympäristössä, jossa palveluita ja toimintatapoja tulee voimakkaasti kehittää ja tämä johtaa suureen määrään kehitysprojekteja ja – ohjelmia. Näiden projektien ja niiden muodostamien projektisalkkujen hyvä johtaminen on kriittistä strategioiden ja asetettujen tavoitteiden toteutumiselle. Julkisen hallinnon organisaatioiden tulisikin yhtenäistää toimintatapojaan projektien johtamisessa ja kehittää niitä tehokkaammiksi mutta kuitenkin suomalaisen johtamiskulttuurin ehdoilla.

Leijona-projektimalli perustuu Suomen Projekti-Instituutin kehittämään ABC Projektimalliin. Malli on Projektiyhdistys ry:n 2014 tekemän tutkimuksen perusteella Suomen käytetyin projektinjohtamismalli. Se on kansainvälisten projektistandardien mukainen, käytännönläheinen toimintamalli, joka voidaan kytkeä koko organisaation johtamisjärjestelmään (project governance). Julkisessa hallinnossa ABC Projektimalli on jo tällä hetkellä käytössä mm. Espoon ja Tampereen kaupungeissa, Kuntaliitossa, Metsähallituksessa, Väestörekisterikeskuksessa ja TUKESissa.

>> Tutustu Leijona-projektimalliin

Lisätietoja:

Juuso Äikäs, myyntijohtaja, 050 5202882

Teppo Nurminen, toimitusjohtaja, 040 550 4806

Matti Haukka, seniorikonsultti, 0500 506 004

Myynti@projekti-instituutti.fi


Palaa otsikoihin