Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

30.8.2017 10.46

Nyt on loppuvuosi parasta aikaa hankkia IPMA C-sertifikaatti!

IPMA -sertifiointi uudistuu 1.1.2018 alkaen. Hinta nousee, ja vaikeustasokin hieman. Nyt on kuitenkin vielä koko syksy aikaa hoitaa sertifiointi kuntoon ennen muutoksia!

Markku Aarni on Projekti-Instituutissa kouluttanut satoja IPMA C -sertifiointiin tähtääviä. Palautteet kertovat, että valmennus on antanut hyvät eväät sertifiointiprosessin läpäisemiseen.

Markku, miksi nyt on hyvä aika mennä IPMA C -sertifiointiin?

Ammattitaidon ja oman markkina-arvon nosto kannattaa aloittaa juuri nyt; sitä nopeammin pääsee nauttimaan hyödyistä. Syksy on vasta alussa, eikä intensiivinen valmennus- ja sertifiointikokonaisuus ole niin aikaa vievää kuin saattaisi luulla. Päinvastoin, jos valmistautuminen on epäsystemaattista tai valmennuksen ja sertifiointikokeen välillä on pitkä aika, läpäisy on epävarmempaa tai vaatii ainakin paljon kertausta.

Avoimet valmennukset löytyvät koulutuskalenteristamme. Jos taas vastaat yrityksesi projektiosaamisen kehittämisestä, kannattaa tilata valmennus omalle ryhmälle ja sopia Projektiyhdistyksen kanssa oma aika sertifioinnille.

Sertifiointihan ei edellytä valmennukseen osallistumista, mutta siitä on kuulemma hyötyä?

Kyllä. Virallinen sertifiointikoe on vaativa, ja vaikka projektipäällikkönä olisi toiminut pitkäänkin, harva hallitsee kaikkia vaadittavia tietoja ja menetelmiä. Pelkkä itseopiskelu on osoittautunut monelle liian vaativaksi. Tehokkaassa valmennuksessa keskitytään oleelliseen ja annetaan hyvät harjoitukset ja valmistautumisohjeet kotiläksyksi. Esimerkiksi harjoituskoe antaa varmuutta, mitkä asiat ovat jo hallinnassa ja mitkä vaativat vielä paneutumista.

Miksi kannattaa valita Suomen Projekti-Instituutin valmennus tukemaan sertifioinnissa onnistumista?

Vuosittain yli puolet C-sertifikaatin suorittaneista on osallistunut meidän valmennuksiimme, ja läpäisyprosentti on heillä ollut keskimääräistä korkeampi. Meillä on viisi sertifiointivalmentajaa, joten asia ei ole yhdestä ihmisestä kiinni. Ja olemmehan myös tehneet PM Clubien kanssa useita yhteisiä valmennus- ja sertifiointitoteutuksia.

Perusteluja sertifikaatin hankkimiselle löytyy Markun blogikirjoituksesta: Projektiratsiasta päivää, näytäpä IPMA C-ajokorttisi

Syksyn IPMA C-valmennukset


Palaa otsikoihin