Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

18.1.2017 9.22

Osallistujakokemus syksyn R&D PM Professional -valmennusohjelmasta

Suomen Projekti-Instituutin R&D PM Professional -valmennusohjelma on suunniteltu erityisesti tuotekehitysprojektipäälliköille syventäviksi opinnoiksi.

Jari Yli-Juuti, Program Manager, ABB Oy on yksi syksyn 2016 valmennuksen päättäneistä. Hän kertoo valinneensa Suomen Projekti-Instituutin valmennusohjelman kollegoiden suosituksesta. ”Vaikka matkan varrella olen osallistunut useampiinkin projektijohtamisen koulutustilaisuuksiin, halusin nyt kehittää itseni myös pidemmän koulutuksen kautta järjestelmällisemmin ja tavoitteellisemmin. Tuotekehitysprojektipäälliköille räätälöity koulutus sopi tähän tarpeeseen erittäin hyvin” Jari toteaa.

Projektityöstä sekä projektijohtamisesta ja ohjelmajohtamisesta Jarilla on laaja ja pitkäaikainen kokemus. ”Olen toiminut projektimuotoisessa tuotekehityksessä vuodesta 1989, ensin suunnittelijana ja myöhemmin vuodesta 2005 alkaen tuotekehitysprojektien ohjausryhmissä. Olen ohjannut investointi- ja prosessikehitysprojekteja useita vuosia, kehittänyt yksikkömme tuotekehityksen projektitoimintaa sekä työskennellyt tuotekehityksen ohjelmajohtajana ja projektipäällikkönä.”

”Valmennusohjelmaa voi mielestäni kuvata osallistavaksi ja monipuoliseksi. Projektijohtamisen eri osa-alueet tulivat hyvin esille monipuolisten harjoitusten myötä”. Erityisen tyytyväinen Jari on siihen, että osallistujia oli useista erilaisista yrityksistä, ja että kaikkia yhdisti nimenomaan tuotekehitys. ”Oli mielenkiintoista ja omaa ajattelua haastavaa huomata, että haasteet ovat toisaalta samat ja toisaalta erilaiset, jolloin oli mahdollista peilata toimintaansa ja oppia muilta erilaisia käytäntöjä sekä samalla jakaa omia kokemuksiaan.”  Kurssilla käytiin läpi myös IPMA C-projektipäällikkösertifiointiin liittyviä osa-alueita siten, että koulutus antaa jo kokemusta omaavalle projektipäällikölle hyvän pohjan vaikkapa viralliseen sertifiointiin, Jari lisää.

Saamistaan opeista Jari aikoo käyttää työssään erityisesti erilaisia ryhmätyökäytäntöjä ja visuaalisia menetelmiä. Seuraavan projektin kick-offissa hän aikoo keskittyä erityisesti osituksen ja riskienhallinnan teemoihin.

”Voin suositella tätä valmennusohjelmaa muillekin projektipäälliköille ja ohjelmajohtajille lisäkoulutukseksi.”

Tutustu syyskuussa alkavaan valmennusohjelmaan


Palaa otsikoihin