Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

PM Master sai jälleen huippupalautteet – lue osallistujien kommentit

Toukokuun puolivälissä päättynyt kevään 2017 PM Master -valmennusohjelma sai tälläkin kertaa kiittävää palautetta osallistujilta. Kokonaisuutena valmennus sai arvion 4,44/5.

PM Masteriin osallistuvilla on jokaisella hieman erilaiset, juuri valmennuksen ajankohtana ajankohtaiset tarpeet, ja niinpä kaikki osa-alueet saivat melko tasaisesti mainintoja kysyttäessä, mikä valmennuksessa oli parasta. Ja mitäpä sitä kynttilä vakan alla kiertelemään –  alla osallistujien kommentit suoraan heidän kynistään!

Mitä opin valmennuksessa? Mikä oli parasta?

 • Paljon. Kokonaisuutena hyvä.

 • Johtamiseen yleisesti liittyvät asiat

 • PMO:n tehtävät ja rooli + ohjelmajohtamisen toteuttaminen + Carolan osuus peilianalyyseineen*

 • Keskustelut & jaetut opit/kokemukset muiden kurssilaisten kanssa, strategian jalkauttamisen vinkit, muutosjohtaminen ja ohjelmajohtaminen

 • Monipuolisuus. Tentti ja lopputyö toivat jämäkkyyttä. Tein paljon muistiinpanoja ja oivalluksia.**

 • PMO:n toiminta, projektikulttuurin kehittämisen osa-alueet projektisalkun hallinta ja ohjelmajohtaminen

 • Koko kokonaisuus tukee tämän hetkistä työtä erinomaisesti. Erityisesti tiukan projektiteorian lisänä itsetuntemuksen lisäys ihanan Carolan johdolla oli parasta antia.

 • Parasta oli vaihtuvat ja ammattitaitoiset esiintyjät. Muutosjohtamisen Kotter-malli ja eri toimintamallit parantamiseen.

 • 1) muutosjohtaminen, 2) ohjelman ja projektin hyötyerot -kumpi kannattaa. Hyötykartta yms. oikeat työkalut ”massojen” selventämiseen ja priorisointiin

 • Kaikissa jaksoissa tuli hyvää informaatiota tasaisesti. Fazerin keissi jäi hyvin mieleen. Omistaja- ja ohry-tason asiat. Salkunhallinnan tason asiat. PMO-asiat. Ohjelmajohtaminen. Ohjelmistoasiat.

 • Salkkujohtaminen, muutosjohtaminen. Opin paljon erittäin laajalla skaalalla.


* Peili-analyysi on oman johtamisen kehittämiseen käyttämämme viitekehys.

**Tentti ja lopputyö liittyvät CPMO-sertifiointiin, joka sisältyy PM Masterin hintaan ja jonka käytännössä kaikki osallistujat suorittavat valmennusohjelman viimeisellä jaksolla. Lopputyö on valmennusohjelman aikana työstettävä, oman organisaation projektitoiminnan kehittämistyö, joka muodostaa osan sertifiointia.

 

Kehitämme valmennusta jatkuvasti

Maailma muuttuu, toimintaympäristöt muuttuvat, ja sen myötä myös projektitoiminnan kehittämisen tarpeet. Ensimmäinen PM Master toteutettiin vuonna 2001, ja ohjelmaa on päivitetty sen koommin moneen kertaan.  Kysymme aina osallistujiltakin kehitysehdotuksia. Case-esitykset yrityksistä tai organisaatioista, joissa jokin käsiteltävä toimintatapa on käytössä, ovat pidettyjä; niitä olemme pyrkineet järjestämään jokaiselle jaksolle. Tällä kertaa niitä ehdotettiin palautteissa lisättäväksi (tosin joku oli päinvastaistakin mieltä…)  Ketterän kehittämisen vaikutuksia projektitoimintaan ehdotettiin käsiteltäväksi laajemmin ‒ tämänkin vinkin otamme onkeemme.

 

“PM Master on hyvä investointi”

Projektitoiminnan kehittämisen avainhenkilöt saavat PM Masterista kattavan kuvan projektitoiminnasta kokonaisuutena, ja siihen liittyen monenlaisia työkaluja, viitekehyksiä ja vinkkejä. Valmennuksen aikana he myös kehittävät valitsemaansa projektitoiminnan osa-aluetta omassa organisaatiossaan. Kun kehitystoimenpiteet suunnataan oikein, saadaan nopeastikin näkyviä tuloksia: päätöksenteko selkeytyy ja nopeutuu, projektit priorisoidaan paremmin, resurssit suunnataan oikeisiin projekteihin oikeaan aikaan, projektien läpimenoaika lyhenee, ja niin edelleen ‒ eli rahaa säästyy takuulla moninkertaisesti PM Masterin osallistujahintaan verrattuna! Kappaleen otsikko onkin lainattu erään osallistujan palautteesta. Lue täältä osallistujakokemuksia viime vuosien varrelta; tunnistat varmasti tilanteita omasta työstäsi ja organisaatiostasi!

 

Tervetuloa seuraavaan PM Master -porukkaan syyskuussa 2017! Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu
Palaa otsikoihin