Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

13.6.2016 11.51

PMO:t pääosassa Tampereella

Vuosittainen 3PMO-tapahtuma Tampereella 9.6.2016 antoi mainion kuvan monikasvoisesta PMO-käsitteestä. Projekti-Instituutilla oli ilo ja kunnia toimia tapahtuman järjestäneen Projektiyhdistyksen pääyhteistyökumppanina.

Projekti-Instituutin Matti Haukan puheenjohtamassa tilaisuudessa kuultiin kansainvälisiä ja kansallisia malliesimerkkejä merkittävistä PMO:ista, joilla kaikilla oli aktiivinen rooli liiketoiminnan kehittäjänä.

Tapahtumaan osallistui yli 120 projektitoimistoammattilaista ja tilaisuus myytiin loppuun jo toukokuun alkupuolella. Ryhmätyöpöydissä käytiin vilkasta keskustelua ja tilaisuus toimi myös oivallisena verkostoitumistapahtumana.

 


Gerard Geurtjens johtaa juuri 100 vuotta täyttäneen Schipholin kansainvälisen lentokentän projektitoimintaa. Hän avasi Schipholin johtamisjärjestelmää, joka rakentuu portfoliosta, ohjelmista ja projekteista.

Koko projektikannan arvo on miljardeja ja megaprojektit ovatkin kiinteä osa lentokentän kehittämistä. Matkustajamäärien kasvaessa jatkuvasti tehokas projektijohtaminen on välttämättömyys tiukasti kilpaillussa liiketoiminnassa.Petri Jäntti Koneelta kertoi PMO-toiminnan mittaamisesta. Petri toimii Koneen Major Projects-yksikössä, joka toimii globaalisti tuottaen paikallisille projekteille käytännön apua ja työvälineitä asiakastoimitusprojektien menestykseksi.

Petri esitti seitsemän kohdan listan menestyksekkäälle PMO:lle.

1.    PMO liiketoimintaa ja asiakkaita varten

2.    Mittaa asioita jotka merkitsevät eniten

3.    Sopeudu ja tee asiat ketterästi

4.    Satsaa yhteisöllisyyteen ja yhteistyöhön

5.    Muista muutosagentit

6.    Kyseenalaista Best Practicet säännölisesti

7.    Yksinkertaista, yksinkertaista, yksinkertaistaMika Hagberg on Serres Oy:n toimitusjohtaja. Serres on maailman toiseksi suurin sairaalakäyttöön tarkoitettujen imujärjestelmien valmistaja.

Mika kertoi Serreksen projektijohtamisen kasvutarinan ja totesi, että nykyinen projektihallinta on antanut rohkeuden tehdä yhä isompia asioita sekä parantanut kykyä toimia kumppaneiden kanssa.Tiina MacLaverty kertoi Sanoma Technologyn PMO:sta. Mediatoimiala on hurjassa murrosvaiheessa ja PMO:n tavoitteena on luoda tilannekuvaa ja pysyä muutoksen etulinjassa.

 
Päivän lopuksi tri Sirpa Kolehmainen Tampereen kaupungilta tiivisti erinomaisesti projektisalkun käyttöönotossa saatuja oppeja.

  • Projektin asettamisvaiheeseen tulee erityisesti kiinnittää huomiota
  • Muista hyötytavoitteet, kiinnitä se salkkuun
  • Seuraa hyötyjen totetumista projektin jälkeen

 

 

 


Palaa otsikoihin