Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

12.10.2017 12.25

Projektipäivät 2017 – SPI:n kärkiaiheet

Tähän aikaan vuodesta projektialan ammattilaiset valmistautuvat täyttä häkää Projektipäiviin. Suomen Projekti-Instituutti kuuluu Projektipäivien pitkäaikaisimpiin kumppaneihin, ja tapahtuma on meille vuoden tärkein foorumi tavata alan ammattilaisia ja yrityksiä. Tänä vuonna meillä on kolme fokusaluetta, joista olemme erityisen innokkaita keskustelemaan ständillämme ja seminaareissa: Kehittämistoiminnan ketterä ja Lean ohjaus, projektipäällikön fasilitointitaidot sekä energia-alan murros ja sen tuoma paine projektitoiminnan kehittämiseen.

1. Kehittämistoiminnan ketterä ja LEAN ohjaus

Ohjelmia, projekteja, pysyvillä resursseilla suoritettavaa ketterää tuotantoa, jatkuvaa parantamista, pienkehitystä, nopeita kokeiluja... Kun strategisia hyötyjä tavoitellaan erilaisin, päällekkäisin toimintamallein ja samoilla resursseilla, miten kokonaisuutta johdetaan tehokkaasti?  Ylpeänä esittelemme tuoreen AgiLean® -konseptimme, joka tarjoaa hybridisalkun johtamiseen ketterän ja LEANin ratkaisun. Lisää AgiLeanista

Tiistaina 31.10. isännöimme aamupäivän Lean ja salkunhallinta -aiheisen seminaarin, jossa kuullaan kovan tason ammattilaisten puheenvuoroja:

Ständillemme tulee tutustuttavaksi myös yhteistyökumppanimme Keto Softwaren demoympäristö AgiLean® -työpajoihin. Tarjoamme Keto Softwaren kanssa Projektipäivät-hintaan myös Proof of Concept -työpajaa, jossa kokonaiskonseptin soveltuvuutta testataan asiakkaan toimintaympäristöön.


2. Projektipäällikön fasilitointitaidot

Projektipäällikön työssä korostuu alati enemmän ihmisten johtamisen ja fasilitoinnin taidot. Miten tiimin osaamisen saa parhaalla tavalla hyödynnettyä? Miten saa kaikkien äänen kuuluviin ja kannustaa vastuunottoon? Yhteistyökumppanimme Grape Peoplen toimitusjohtaja Piritta van der Beek pitää aiheesta tietoiskun Fasilitoinnin kolme salaisuutta projektipäällikölle 31.10. klo 13:45. Ensi kevään valmennustarjontaamme tulee 2,5 päivän mittainen, Grape Peoplen toteuttama Fasilitointi projektityössä -valmennus, josta kerromme Projektipäivillä. Piritta on myös tavattavissa ständillämme puheenvuoronsa jälkeen!


3. Energia-alan investointiprojektit

Energia-ala on murroksessa. Mm. uusiutuvan energian tuottaminen vaatii energiayhtiöiltä suuria investointeja. Investointi- ja projektiprosessien tulisi olla harmoniassa keskenään mahdollisimman tehokkaan läpiviennin onnistumiseksi. ABC Projektinjohtamismalli® onkin monessa energiayhtiössä käytössä, ja alalla erityisen suosittu sen skaalautuvuuden vuoksi.

Parhaillaan Projekti-Instituutissa on myös käynnissä energia-alan investointiprojektipäälliköille suunnattu projektinjohtamisen valmennusohjelma, jossa on laaja edustus mm. Fingridiltä. Puoliväliin edenneestä valmennusohjelmasta on hyviä kokemuksia. Kevääksi 2018 jalostamme siitä seuraavan toteutuksen avoimeen tarjontaamme. Parhaan hyödyn valmennusohjelmasta saa, kun samasta yrityksestä osallistuu useampi projektipäällikkö. Ständillämme kuulet valmennusohjelmasta lisää!


Eikä tässä vielä kaikki…

Yllä mainittujen aiheiden lisäksi juttua riittää myös mm.

…ja luonnollisesti kaikesta projektijohtamiseen liittyvästä, mitä juuri sinulla on mielen päällä! Tervetuloa siis ständillemme juttelemaan. Nähdään siellä!  


Palaa otsikoihin