Kieli Valikko
Ajankohtaista

Ajankohtaista

25.4.2016

Tutustu PM Master™ -ohjelman valmentajiin!

Projekti-Instituutin valmentajat, niin omiin riveihimme kuuluvat kuin verkostovalmentajammekin, ovat tunnustetusti tähtiluokkaa. Meidän valmennuksissamme et koskaan kohtaa konsulttijargonia suoltavia tyhjänpuhujia, vaan alansa rautaisia asiantuntijoita, jotka ovat myös aidosti inspiroivia valmentajia. Ylpeänä esittelemme PM Master™ -ohjelman huippuvalmentajat!

PM Master™ on ainoa nimenomaan PMO-ammattilaisille ja projektitoiminnan kehittäjille suunnattu valmennusohjelma Suomessa. Syksyllä 2016 käynnistyy jo 28:s PM Master. Valmennusohjelmassa käsitellään

  • projektikulttuurin kehittämistä,
  • projektiorganisaation päätöksenteko- ja toimintamalleja,
  • strategiatyötä ja projektisalkun hallintaa,
  • ohjelmajohtamista ja muutoksen johtamista sekä
  • ihmisten johtamista muutoksessa.
Opit näkemään organisaatiosi projektitoiminnan kokonaisuutena, selkeästi ja pintaa syvemmältä. Tunnistat toimintamallienne kehityskohteita ja ymmärrät, miten ja missä järjestyksessä niitä tulisi lähestyä – sinusta tulee kehittämisen suunnannäyttäjä. Tutustu PM Masteriin – ennakkovaraajan etu -10% voimassa vappuun saakka!


PM Master -valmentajat

Matti Haukka, Suomen Projekti-Instituutti Oy

Matti HaukkaMatti on yksi Projekti-Instituutin perustajista. Jo kolmatta vuosikymmentä hän tekee ehtymättömällä tarmolla ja innolla töitä asiakkaidemme projektitoiminnan kehittämisen parissa ja on kansainvälisesti aktiivinen mm. IPMA Advanced-kouluttajana. ”Kun olimme perustamassa Projekti-Instituuttia vuonna 1990, ajattelin, että tältä saralta ansaitsisi leipänsä ehkä korkeintaan kymmenen vuoden ajan – sittenhän niinkin yksinkertaisen asian kuin projektijohtamisen haasteisiin olisi jo täytynyt löytyä vakiintuneet ratkaisut”, vitsailee Matti. ”Mutta toisin kävi; vielä ei ole maailma valmis, eivätkä haasteet ole näissä hommissa loppuneet. Valmennuksissa palkitsevinta ovat ne hetket, kun näen osallistujien oivaltaneen projektijohtamisesta ja samalla oman organisaationsa toiminnasta jotain olennaista, ja he lähtevät sormet innosta syyhyten sitä kehittämään.”

Konsultointitöiden lisäksi Matti toimii päävalmentajana useissa valmennusohjelmissa, myös PM Masterissa, jossa hänen aihealueisiinsa kuuluvat projektikulttuurin ja -toimintatapojen kehittäminen, projektisalkun hallinta ja ohjelmajohtaminen.

Palaute_Matti
Osallistujien arvio Matin valmennuspäivästä - klikkaa kuvaa suurentaaksesi!

”Matti Haukka – rautaista osaamista salkun ja resurssien hallinnasta. ABC-projektimalli tuli tutuksi ja samoin resurssien käyttöön liittyvät asiat kirkastuivat. Ryhmätyö oli todella hyödyllinen.”

(…) Olen salkunhallinta-asioita ehtinyt jo opetella aika moneenkin otteeseen, joten on hyvä huomata, että uuttakin oppia tulee ja aiemmat opit asettuvat kohdilleen ja tieto syvenee.  :)”Päivi Hoverfält, Espoon kaupunki

Päivi_Hoverfalt_100x130pxTkT Päivi Hoverfältillä on yli 15 vuoden kokemus projektijohtamisen kehittämisestä. Parhaillaan Päivi toimii Ohjelmajohtajana Espoon kaupungilla, jossa hän vastaa Espoon projekti- ja ohjelmajohtamisen ja projektisalkunhallinnan prosesseista ja vetää Espoon projektitoimistoa. Päivi on työskennellyt aiemmin projektijohtamisen konsulttina, kouluttajana, tutkijana ja projektipäällikkönä. Hän on väitellyt Aalto-yliopistosta muutosohjelmien johtamisesta ja tukenut useita yrityksiä ja julkisia organisaatioita kehitysohjelmien organisoinnissa ja johtamisessa.

”Ohjelmajohtamisessa kiehtoo kokonaisvaltainen lähestymistapa, joka konkretisoi strategiset päämäärät käytännön toimiksi yhdistämällä mm. strategisen liikkeenjohdon, muutoksen johtamisen ja projektijohtamisen hyviä käytäntöjä”, vastaa Päivi kysymykseen, mikä hänen työssään on mielenkiintoisinta.

”Nykyisessä työympäristössäni kuntasektorilla muutospaineet ovat ennennäkemättömät. Voimakkaasti muuttuva toimintaympäristö, väestörakenteen muutos ja haastava taloustilanne pakottavat kuntia ja muita julkisia organisaatioita kehittämään muutosvalmiuttaan ja kannustavat panostamaan kehittämisen prosesseihin.”

PM Masterissa Päivi jakaa ohjelmajohtamisen osaamistaan ja kokemuksiaan, erityisesti muutoksen johtamisen näkökulmasta.

Palaute_Päivi
Osallistujien arvio Päivin valmennuspäivästä - klikkaa kuvaa suurentaaksesi!”Päivin esitystapa ja asiantuntijuus ohjelmajohtamisesta olivat erinomaiset. Olen jo kolme kertaa kuullut Päivin esityksiä, mutta aina oppii jotain uutta.”Carola Lindholm-Gerlin, Carolin Ab Oy

CarolaLindholmGerlinCarola Lindholm-Gerlin on pitkän linjan leadership-konsultti ja -valmentaja sekä sertifioitu coach. Valmentajana hänellä on ilmiömäinen kyky konkretisoida arjen johtamis- ja yhteistyöhaasteita ja auttaa tunnistamaan niiden aiheuttajat.

”Itsensä ja muiden johtaminen niin että yksilön potentiaali kukoistaa ja tuottaa tulosta sekä yritykselle että organisaatiolle on kiinnostanut kouluajoista asti. Tänä päivänä intohimoa herättää aivotutkimuksen yhdistäminen käyttäytymistieteisiin ja johtamiseen. Näiden teoreettisten näkökulmien kääntäminen johtamisen käytännön työkaluiksi on työssäni palkitsevinta”, sanoo Carola.

Carola käsittelee PM Masterissa ihmisten johtamista erityisesti organisaation muutoksissa, joita projektit ja ohjelmat väistämättä tuovat mukaansa. Hänen mukaansatempaavien valmennuspäiviensä ääniraidalla vaihtelevat keskittynyt hiljaisuus ja äänekkäät naurunremakat – aina ei haasteisiinkaan tarvitse suhtautua haudanvakavasti! PM Masterissa leadership-päivien viitekehyksenä käytetään Peili™ käyttäytymisprofiilia, jonka kautta osallistujat oppivat paremmin ymmärtämään niin omaa kuin muiden toimintatapoja.

Palaute_Carola
Osallistujien arvio Carolan valmennuspäivästä - klikkaa kuvaa suurentaaksesi!"Vaikka ensimmäinenkin päivä oli todella hyvä, toinen päivä (valmentajana Carola) oli kyllä niin hieno ja antoisa, että ei voi kuin kehua sitä.”Ohjelmajohtaja sparraa

Mika_Purola_100x130pxPM Masterin ohjelmajohtajana toimii FM Mika Purola, tukien osallistujia erityisesti kehittämistöissä, jotka kohdistuvat jokaisen oman organisaation projektitoimintaan ja toimivat samalla osana CPMO™ -sertifiointia.Palaa otsikoihin